≫ 

Rade Roki živi sa stršljenovima, non-stop su mu oko glave, a on zna kada su nemoćni: Oni lete, a ja meljem grožđe, čuje se samo "bzzzzz" (VIDEO)

Roki je sa stršljenovima sklopio primirje, i to na poseban način

  • 5

Dok Radovan Janjićijević Roki melje grožđe u selu Šantarovac, oko glave mu non-stop zuje stršljenovi.

Uklonio ogromno gnezdo stršljena iz starog auta, dok mu je hiljade insekata zujalo oko glave (VIDEO)

Namerili su se baš na njegovo imanje, a on je uzalud pokušao da ih rastera. Nije pomoglo ni spaljivanje gnezda - dok su jedni stršljeni umirali, drugi su navirali. Roki je odlučio da se mane ćorava posla i da na miru melje grožđe, a stršljenove je pustio da žive svojim životom na lakat od njega.

- Oni mene ne diraju ja njih ne diram. Možda su shvatili da je ovo moja teritorija, da su došli kod mene da žive, a nisam ja kod njih - osmehnuo se Roki u prilogu Srbija, bre.

Nekad dolazi i do bliskog susreta, ali sve se završi mirno.

- Osetim da je bio "sudar", ali ništa, nema ništa... Gro njih sleti na mene, na ruke, na vrat, na glavu, svuda redom su stajali. Oni idu u krug lete, okreću, a ja uopšte ne obraćam pažnju na njih - priča Roki.

Prisetio se i kako je pokušavao da im stane na put.

- Sačekam da padne noć, kada budu oni tamo na legalo. Od novina sam napravio 5-6 listova. U jednoj ruci držim upaljen papir, a drugom rukom otvaram i direktno idem na njih. Kad im popalim krila čulo se samo "Bzzz", to je katastrofa koliko se čuje. Ali, oni su nemoćni bez krila. Oni su carevi kad imaju krila, u vazduhu su carevi. Inače, kad im krila spališ nema od toga ništa - priča Roki.

VIDEO: Opojnim mirisom pozivaju roj: Zašto i kada stršljenovi ubijaju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    18. septembar 2018 | 12:39

    Bez krila su nemoćni? Kako oštroumno...

  • Bg

    18. septembar 2018 | 12:09

    Ovaj čovek se igra sa životom.

  • Mile srbin

    18. septembar 2018 | 13:37

    Mene ujedose dva u glavu sad za vikend i ništa. Ako nisi alergican prodje brzo i lako. Inače ovaj lik se igra, učešće ga sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA