• 38

Beograd je oblepljen oglasima za učesnike rata 1999. godine: Pozvali smo broj i otkrili ko treba da dobije 80.000 dinara (FOTO)

Naveden je i broj mobilnog telefona na koji rezervisti mogu da se jave

  • 38

Beograd je oblepljen ovih dana pozivom, kako se navodi, učesnicima rata 1999. godine da se jave radi naplate diskriminacije. Još se u pozivu navodi da je iznos fiksan i da iznosi 80.000 dinara. Naveden je i broj mobilnog telefona na koji rezervisti mogu da se jave: 063/377-403.

Vojska ne da muškarcima da idu na more: Ako vam sad stigne poziv za vojne vežbe, pozdravite se s letovanjem

Reč je o odšteti zbog diskriminacije učesnika u ratu. Jedino je naime Toplički okrug uspeo da naplati ratne dnevnice, ostatak Srbije nije, pa je ostatak zemlje diskriminisan, objasnila nam je Ana Miljković, žena koja je pokrenula akciju.

Mnogi ljudi, objasnila je Ana Miljković, ne znaju da imaju pravo da naplate ovu odštetu, pa smo zbog toga i lepili plakate po Beogradu, jer se priča o tome da bi mogućnost da se naplati odšteta uskoro mogla da bude ukinuta.

Skup ratnih veterana, Foto: Telegraf

- U početku su se suđenja otezala u nedogled, a onda je Kasacioni sud odredio da je iznos fiksan, 80.000 dinara, bez prava na žalbu.

Svi koji se jave na ovaj broj, Ani Miljković će predati dokumenta, kopiju lične karte, vojne knjižice i broj žiro računa. Potom ona šalje tužbu na sud. U roku od tri do četiri meseca, njima će stići presuda na kućnu adresu. Nakon toga, Ministarstvo odbrane zadržava pravo od 15 dana na žalbu, ali se ne žale, s obzirom na to da su priznali krivicu i posle toga sledi isplata.

Sa teritorije Beograda, kaže Ana Miljković, očekuje da se javi bar jedno 3.000 do 4.000 ljudi.

Poziv kojim je oblepljen Beograd, Foto: Telegraf

Podsetimo, Vrhovni kasacioni sud Srbije doneo je presudu po kojoj ratni veterani angažovani tokom bombardovanja 1999. godine imaju pravo na nadoknadu u iznosu od 80.000 dinara na ime diskriminacije kao obeštećenje za učinjenu povredu prava. Ratni veterani i dalje čekaju na isplatu ratnih dnevnica, a kako bi se proces ubrzao, veterani iz Užica su, primera radi, podneli tužbu Višem sudu u Užicu.

Viši sud u Leskovcu doneo je presudu po kojoj je država Srbija dužna da trideset i trojici ratnih veterana iz ovog grada isplati po 50.000 dinara na ime odštete za diskriminaciju, jer im nikada nisu isplaćene ratne dnevnice u ratu tokom 1999. godine.

VIDEO: Na današnji dan NATO je bombardovao kinesku ambasadu

(J. Vučić - j.vucic@telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bodin Zarkovic

    NEK SE JAVI NEKO KO JE DOBIO PRESUDU PO POMENUTOJ TUZBI

  • Vojkan Stojanovic

    Dobar dan! Ja sam ucesnik rata 98,99 i nakon dvadeset godina nisam dobio nista cak ni hvala a proveo sam >vreme na Kosovu sa mnogim mojim klasicima koji se nisu nikada vratili i ja sam bio sam spreman zivot da dam za otadzbinu jer je Otadzbina vaznija i od porodice!Na ovaj broj se ne javlja niko 063 377 403 meni hvala bogu novac nije potreban ali sam spreman da ga doniram nekome kome je potreban!Unapred hvala redakciji ako ima odgovor na sve ovo!

  • bum bum

    da li je iko podigao novac, a da je predao kod doticne advokatice

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima