• 20

Ponovo su se javile neke LGBT osobe koje je sramota pojedinaca sa Prajda: Da li je moguće da to rade na ulici i da samo sebi skaču u stomak?

Pre nekoliko dana su nam rekli da ne smatraju da Prajd išta donosi, a sada nakon pregledanih snimaka i fotografija, još više su protiv okupljanja i slavljenja na ovaj način

 • 20
Gej parada, parada ponosa, Beograd 2018

Foto: Marko Jovanović

Nakon našeg teksta o neprikladnoj strani Parade ponosa, redakciji Telegrafa su se javili pripadnici LGBT populacije, koji su želeli da kažu nešto javno u vezi sa celom senzacijom koja je nastala.

Trljali su se, uvijali i simulirali seks: Ovakve scene u Beogradu nikome nisu potrebne! Da li su cilj Prajda promene ili inat i bljutava pornografija?

Pre nekoliko dana su nam rekli da ne smatraju da Prajd išta donosi, a sada nakon pregledanih snimaka i fotografija, još više su protiv okupljanja i slavljenja na ovaj način. Mihajlo Joksić je bio zgrožen scenama koje su iskakale na svim društvenim mrežama.

- Ja sam homoseksualac, ali stidim se onoga što sam u nedelju video. Ne mogu da verujem da su pojedini LGBT pripadnici mislili da se promene društva dokazuju iživljavanjem i prostačkim ponašanjem. Nevažna je seksualnost, jedino se računa da li je nešto pristojno ili ne - rekao je Mihajlo vidno razočaran.

Foto: Marko Jovanović

Arsen, sa kojim smo ranije razgovarali, takođe je zgranut i besan na one koji su uspeli da razruše sliku o ovoj populaciji, koju su jedva uspeli da stvore o sebi i pronađu načine da budu prihvaćeni.

- Ne znam kako bih opisao kako sam se osećao. Besno, ljuto, pa na kraju i izdano. Pitao sam se da li je moguće da to rade na ulici i da li su svesni da time samo sebi skaču u stomak? Mi se borimo za daleko više ciljeve, slobodu i pre svega razumevanje i prihvatanje i onda neko dođe i jaše se po ulici. Meni je ono bilo nečuveno - podelio je sa nama svoju neprijatnu iznenađenost.

Jedan od organizator Beograd Prajda, Goran Miletić, rekao nam je da polugola tela ne predstavljaju ništa skaradno.

- Imajte u vidu da je tog dana bilo oko 30 stepeni. Što se simulacije seksa tiče, naši redari nisu videli nijedan ovakav slučaj, niti bilo šta što bi vređalo javni moral ili bilo kršenje zakona - rekao je Goran.

Nama je ovo izgledalo kao simulacija seksa; Foto: Marko Jovanović

Ne znamo da li redari nisu videli ovo ili se nama samo čini da je ovo simulacija seksa.

Nadamo se da će naredni Prajd biti posećeniji i bolji i da će se pojedini učesnici do tada izdići iznad gneva i sujete, pa da će se pridružiti onoj većini koja je pristojno šetala i slavila uspeh koji je do sada postigla LGBT populacija u ovoj zemlji.

(S.Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • amerika

  Sada bi im zabranio da ikada vise organizuju gay paradu, pa neka se digne citava evropa...

  2
  0

  Podelite komentar

 • Cash®

  G-din Joksic je potpuno u pravu. Jedno je podržavati seksualnost u granicama pristojnosti u sredini gde isti žive, pogotovu što su protagonisti u ogromnoj manjini u Srbiji. Ovakve manifestacije prerastaju u javni bezobrazluk, bezobzirnost i izraz inata većini, tako da oni direktno rade protiv sebe. Šira zajednica to nikada neće zaboraviti, tako da čine 'medveđu uslugu' nastajućim generacijama LGBT pripadnika. Prostakluk nikada nigde nije bio prihvaćen, a ovde neće pogotovo. Civilizovano omogućiti ovakve manifestacije ne znači da treba omogućiti i anarhiju, sodomiju i javnu kopulaciju učesnika. Dobro je cenjena bezbednost učesnicima, jer vrlo lako može doći do revolta ostalih građana, bunta i situacije da većina 'uzme zakon u svoje ruke'. Zato treba disciplinovati učesnike ili im ograničiti prostor na nekoj livadi van grada, pa nek tada rade šta hoće u to vreme. Blokirati prestonicu uz izazivanje većine građana nije u interesu građana.

  17
  3

  Podelite komentar

 • Ozon

  A jel tačno da u Srbiji godišnje nestane jedan grad i da nam preti bela kuga?

  20
  2

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima