• 0

Srpski i rumunski "migovi" krilo uz krilo: Lovci i bombarderi rame uz rame u zajedničkoj vežbi (FOTO) (VIDEO)

Planirano je da pripadnici dva vazduhoplovstva zajedno uvežbavaju izvršavanje zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora

  • 0

Međunarodna vazduhoplovna taktička vežba „Air Solution 2018“ u kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i Rumunskog ratnog vazduhoplovstva počela je juče u vazdušnom prostoru Srbije i Rumunije. U svojstvu posmatrača u vežbi učestvuju pripadnici Nacionalne garde Ohaja.

Ruski vojni avion nestao sa radara iznad Mediterana u isto vreme kada su lansirane rakete sa francuskog broda: U letelici je bilo 14 osoba


Trodnevna vežba se realizuje uz učešće lovačke, lovačko-bombarderske i transportne avijacije i helikopterskih jedinica angažovanih na zadacima traganja i spasavanja.

Prvog dana vežbe aktivni su bili transportni avioni AN-26 i Spartan C-27 Printskrin: Youtube/Air Force

Planirano je da pripadnici dva vazduhoplovstva zajedno uvežbavaju izvršavanje zadataka kontrole i zaštite vazdušnog prostora, rešavanje kriznih situacija u vazdušnom prostoru u graničnom pojasu između dve zemlje kao i zadatke vazduhoplovne podrške i traganja i spasavanja.

Zadatke opsluživanja vazduhoplova na zemlji obavljaju pripadnici matičkih jedinica koji su za ovu priliku raspoređeni na aerodromima susedne zemlje.

Prvog dana vežbe aktivni su bili transportni avioni AN-26 i Spartan C-27 koji su prevezli ljudstvo i tehniku neophodne za ovaj zadatak.

Zadatke opsluživanja vazduhoplova na zemlji obavljaju pripadnici matičkih jedinica Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon preleta aviona Orao u Rumuniju, na aerodrom „Batajnica“ su, u pratnji srpskih aviona MiG-29, sletela dva aviona MiG-21 rumunskog Ratnog vazduhoplovstva čime je završen prvi dan vežbe.

Vazduhoplovna taktička vežba srpskog i rumunskog ratnog vazduhoplovstva „Air Solution 2018“ realizuje se po peti put, a prva vežba je održana 2009. godine.

VIDEO: Ovo prvi je let remontovanih MIG-ova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima