• 7

U ovom gradu u Srbiji žene vode glavnu reč: Na čelnim pozicijama sedi čak 7 dama

Ove žene svakodnevno rade sa rame uz rame sa muškarcima i sve su na rukovodećim mestima zahvaljujući uspehu

  • 7

Dok se na mnogim poljima žene bore za svoja prava i ravnopravnost, u Svrljigu su one na skoro svim rukovodećim pozicijama. Rodna ravnopravnost u političkom životu, na kojoj insistira Evropska unija, veoma je zastupljena u opštini Svrljig u kojoj samo na čelnim pozicijama sedi 7 dama.

U ovoj opštini Nišavskog okruga, predsednica je već četiri godine Jelena Trifunović, predsednica Skupštine opštine je Tatjana Lazarević, direktorka Zadruge "Svrljižanka" je Dragica Ristić, a najmlađa većnica Opštinskog veća Iva Antić. Načelnica Opštinske uprave je Dejana Mitić, načelnica odeljenja za budžet i finansije Marina Savić, odeljenje opštinskog pravobranilaštva vodi Danijela Budimović, dok je sekretar SO Svrljig Mariola Gagić i šef odseka za urbanizam opštine Svrljig Gostana Mihajlović.

Tatjana Lazarević, Printskrin: TV Prva

Jelena Trifunović je za predsednicu opštine izabrana 2014. godine, a tu funkciju je nasledila od Milije Miletića koji je podneo ostavku jer je izabran za narodnog poslanika.

Dragica Ristić, Printskrin: TV Prva

Od 27 odbornika u Skupštini opštine Svrljig 7 su žene, odnosno 18,9% od ukupnog broja odbornika čine žene u lokalnom parlamentu. Takođe, važno je istaći da je na čelu Centra za socijalni rad opštine Svrljig takođe žena Jelena Đorđević.

- Nisam osetila nijednog momenta diskriminaciju građana jer sam žena, njihovo poverenje i podrška mi mnogo znače - rekla je predsednica Opštine Jelena Trifunović.

Ove žene svakodnevno rade sa rame uz rame sa muškarcima i sve su na rukovodećim mestima zahvaljujući uspehu.

- Ja sam ovde nedavno stigla da pojačam ovaj ženski tim i smatram da ćemo ovako zajedno i te kako doprineti boljitku naše opštine - rekla je nova predsednica SO Tatjana Lazarević.

Jelena Trifunović, Printskrin: TV Prva

Iako najmlađa među njima, Iva Antić je u Opštinskom veću već pet godina.

- Sve više ima prostora da se žene dokažu, ta ženska snaga i energija su prepoznate - rekla je Iva.

Iva Antić, Printskrin: TV Prva

(Telegraf.rs/TV Prva)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lav

    KAD SU DOSLI OLOSI DA RASTURE FABRIKU JEDINO ME ZENE NISU IZDALE MOJE KOLEGINICE. OSTALI SE PRODALI ZA 50eura. PAR PIVATESKO JE BITI COVEK DJUBRE MOZES DA POSTANES ZA PAR MINUTA

  • Eden

    Oduvek sam lakše sarađivao sa žeama. Jedini problemi kod njih su: ljubomorni muževi i kad su deca bolesna dok au mala a nema ko o njima da brine. Sada se i to rešava. Ja uvek navijam za žene.

  • Svrljizanin 2

    Dobro i prezivljavamo ko nas vodi😘

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima