Tikva šampionka ima 340 kilograma, a pobednica je duga tri metra: Banatske kraljice proizveli verenici Dijana i Stevan (FOTO)

Manifestacija "Dani ludaje" koja je nekada bila lokalnog karaktera kako bi se nekolicana Kikinđana zabavila, postala je svetski priznata manifestacija

  • 0

Ovogodišnja šampionka u Kikindi, zvanično najveća i najdeblja kraljica Banata, teška je 341, 5 kilograma, a proizvela ju je Dijana Vukadinović iz Jarka, mesta u Sremu. I to nije sve, najduža ludaja i apsolutna rekorderka dugačka je skoro tri metra, tačnije 295 centimetara, koju je uzgajio Stevan Matić iz Zemuna.

Najlepša i najzabavnija manifestacija 33."Dani ludaje" ostaće upamćena po tome, da je po prvi put nagrada otišla u ruke vereničkom paru. Dijana i Stevan koji su se odnedavno verili, boljem i lepšem poklonu nisu mogli ni da se nadaju, jer je pobednicima u kategoriji najdužih i najtežih tikva pripala vredna novčana nagrada od po 100.000 dinara.

Miroslav nam je poslao sliku čuda od 30 kg: Ima džinovsku lubenicu, a nije mu jasno kako ona i dalje raste (FOTO)

Najduža tikva ima tri metra Foto: Telegraf

- Naravno da sam presrećna. Moja porodica se bavi uzgojem tikvi, a posebno moj otac koji mi je pomogao da uzgajim ovu šampionku. Prošle godine mama je učestvovala sa najdužom tikvom, ali je ipak Stevan uspeo da obori njen rekord - sa osmehom priča Jelena koja je po struci biolog.

Za Stevana Matića, ovo je takođe bilo prijatno iznenađenje. Prošlogodišnje učestvovanje na "Danima ludaje" dobro ga je pripremilo za ovogodišnje. Pored iskustva i rada, Stevan je rado usvojio savete budućeg tasta, Jeleninog oca, te je postavio rekord sa najdužom tikvom.

Dani ludaje u Kikindi Foto: Telegraf

Prošlogodišnji pobednik Blaže Jelić koji je u selu Nakovu, lane odgajio tikvu tešku 288 kilograma, na žalost nije uspeo da sačuva pobedu. On je nakon deset godina jedini domaćin, Kikinđanin, koji je uspeo da nagradu zadrži u svom gradu.

Prošlogodišnji pobednik Blaže Jelić Foto: Telegraf

I pored vrednih domaćina koji svake godine dolaze iz svih krajeva Vojvodine i Srbije, još uvek niko nije nadmašio čuvenog Milana Desnicu iz Savinog Sela koji je 2014. godine na tron doneo bundevu od pola tone. Njegova ludaja teška 507 kilograma, još uvek je apsolutna rekorderka na "Danima ludaje" u Kikindi.

Manifestacija koja je nekada bila lokalnog karaktera kako bi se nekolicana Kikinđana zabavila, postala je svetski priznata manifestacija. Kako se Dragoslav Ugarčina, jedan od tvoraca čuvene manifestacije prisetio, ta prva ludaja na zabavnoj manifestaciji bila je teška samo 99 kilograma, danas na scenu dolaze ludaje od pola tone.

VIDEO: Ona je bomba! Lepotica butinama razbila lubenice i zagolicala mušku maštu

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA