≫ 

Misteriozni stvor ubija kokoške po Srbiji: Isisa im svu krv, pa ih ostavi da polako umiru, narod ne zna šta da radi

Među komentarima je bilo i duhovitih - od toga da stil podseća na grofa Drakulu, do toga da joj kokošinjac opsedaju Sava Savanović i pokojni Toza

  • 12

Članica Fejsbuk grupe koja okuplja poljoprivrednike podelila je sa kolegama jedan zastrašujući i jeziv problem. 

- Već tri puta nam se desila jedna veoma zastrašujuća situacija. Ujutro pronađemo kokošku koja je ujedena, ili ubodena, u predelu vrata, jedino tu ima krvi, kao da joj je isisana - priča ona.

Brda bačenog krompira, trotoari prekriveni malinama, reke prosutog mleka: Poljoprivrednici bacaju hranu, a ljudi nemaju šta da jedu

Kokoška je živa, ali potpuno paralisana, i posle nekoliko dana ugine.

- Pre neki dan se desilo to isto jednom našem mačetu. Apsolutno ne znamo koja životinja im to radi, ništa nismo pronašli u blizini. Stvarno je jezivo i ne znamo šta da radimo. Da li neko možda zna o čemu je reč - pitala je ona ljude koji se bave živinarstvom na FB grupi "Dobra zemlja".

Požalila se da joj neko ubija kokoške, Printskin: Facebook

Među komentarima je bilo najviše onih koji smatraju da su u pitanju tvor ili lasica. Oni su joj objasnili da lasica može da pobije ceo kokošinjac za jednu noć.

- Sigurno je lasica, ima mlade pa im nosi "frišku" krv. Negde kod komšija ima gnezdo u staroj slami ili na mestu koje nije dirano više godina. Potamaniće vam svu živinu, morate naći odakle dolazi - savetovao joj je jedan poljoprivrednik, jer kako kaže, "lasica kad navali, dolaziće svakih nekoliko dana".

Javio se i jedan poljoprivrednik koji je rekao da su i kod njega ubijale kokošku po kokošku, sve dok nije postavio otrov i pobio ih. A drugi je u kokošinjac postavio kameru kako bi video kroz koju rupu stvorenje ulazi.

Snimak jednog od članova grupe, Foto: Facebook/Sasa Meyconi

Kažu da je jedini lek da veže psa u blizinu kokošaka ili da postavi klopke, a dok to ne uradi, savetuju joj da upali svetlo u kokošinju, jer će to rasterati krvoločne životinje.

Bilo je i onih koji su smatrali da je u pitanju tvor, ali su dobili objašnjenje da tvor i pojede deo žrtve, a onda uginule životinje pakuje na gomilu, dok lasica samo isisava krv i ostavi je da ugine.

Među komentarima je, naravno, bilo i duhovitih - od toga da stil podseća na grofa Drakulu, do toga da joj kokošinjac opsedaju Sava Savanović i pokojni Toza.

VIDEO:  Da li je stvarno stigao sudnji dan! Rodilo se prase sa ljudskom glavom:

(G. A. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA