Dobrila i Aleksandar decenijama žive u Norveškoj, ali na svoj narod nikada nisu zaboravili: Poslali su nam nešto baš posebno (FOTO)

Opremu je obezbedio kardiolog Slobodan Čalić

  • 1

Dokazani dobrotvori Dobrila i Aleksandar Radulović, Srbi koji već decenijama žive u Norveškoj, ponovo su obradovali lekare u Srbiji sa još jednom pošiljkom.

Ovog puta reč je o šleperu punom medicinske opreme među kojom se nalazi 60-ak defibrilatora, 20-ak respiratora, 20-ak kapnografa i nekoliko ultrazvukova iz bolnica iz zapadne Norveške i jedan iz bolnice u Arendalu, koji je obezbedio kardiolog Slobodan Čalić, navodi sajt norveške ambasade.

Mališani iz Niša se odrekli ekskurzije da bi njihov drug ozdravio: Hrabri mali Petar se bori s opakom, malignom bolešću

- Sva oprema nema više od 10 godina i zahvaljujući angažovanju mog supruga Aleksandra Radulovića i dobroj volji uprave bolnice, donirana je Srbiji - ističe Dobrila, inače doskorašnja predsednica Saveza srpskih udruženja u Norveškoj.

Šleper pun opreme stigao je u Srbiju Foto: Norveška ambasada u Beogradu/norway.no

Iako su ranije troškove transporta sami plaćali prikupljajući dobrovoljne priloge, Dobrila ističe da je ovog puta uprava Zemunske bolnice uspela da organizuje transport. Pored Zemusnke bolnice (KBC Zemun) opremu će dobiti i Ortopedska bolnica Banjica, Opšta bolnica Pančevo, kao i Dom zdravlja u Trsteniku.

Radulovići već godinama pomažu zdravstvo u Srbiji te su tako do sada pomoć dobili Institut za majku i dete, Dečja klinika u Tiršovoj, bolnica u Loznici, KBC Zemun i drugi. To čine, kako kažu, jer osećaju dug prema kolegama i otadžbini i na taj način olakšavaju rad lekara u Srbiji.

- Trudićemo se i dalje da pomognemo Srbiji kada i koliko smo u mogućnosti, bilo kao pojedinci ili u saradnji sa organizacijama ili drugim pojedincima - kaže Dobrila.

Više o njihovom dugogodišnjem doborvoljnom radu možete pročitatI na njihovom sajtu.

(Telegraf.rs/Norway.no)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA