≫ 

Stižu krave malom Damjanu: Vlada obećala pomoć pokradenim srpskim porodicama

Vode se razgovori sa Albancima i pregovori o statusu kombinata Trepča

Srbija je spremna da poveća kosovski dodatak koji sada iznosi ukupno 71 milion evra godišnje, kako bi zadržala svoj narod na KiM, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Suze malog Damjana sa Kosova rastužile su i porazile Srbiju: Oteli su mu toplu šolju mleka iz ruku. Ukrali su njegovu kravu Draganu!

- Za kosovski dodatak izdvajamo 71 miliona evra i spremni smo da izvršimo dalja povećanja da bi zadržali naše učitelje i druge zaposlene od Leška do Pasjana - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa napadima na Srbe i njihovu imovinu na KiM i kako država može da im pomogne.

Istakao je, takođe, da moramo zajedno i unutar međunarodne zajednice, EU i sa drugim partnerima da se borimo za povoljniji položaj našeg naroda na KiM.

- Nemamo efektivnu vlast ni na jednom delu KiM, tako da možemo samo razgovorima i zahtevima nešto da učinimo i pomognemo našem narodu. Možemo da intervenišemo i grlima stoke i na svaki drugi način, ali svaki dublji ulazak značio bi sukob sa Albancima i rizik za Srbe na KiM. Sve drugo bi bilo previše obećanja sa naše strane - naveo je Vučić.

Na pitanje o novim investicijama na KiM, predsednik je rekao da su u toku razgovori za ulaganje u fabriku boja kineskih investitora, kao i da su već sa Kinezima zakazani sastanci na tu temu.

Vucić dodaje da se vode sa Albancima i pregovori o statusu kombinata Trepča.

Kaže da su ga često optuživali u Srbiji kako ne pokreće u Briselu pitanje zaštite srpskih crkava i manastira na KiM, što nije tačno, kaže, pošto se to pitanje uvek u Briselu pokreće.

- Juče smo i u pisanoj formi podneli predlog kako da bude rešeno pitanje crkava i manastira na KiM. Rešićemo i pitanje za malog Damjana i daćemo pomoć toj porodici - kazao je Vučić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    29. septembar 2018 | 06:35

    Drzava brine o svom narodu!!

  • Zeljana

    29. septembar 2018 | 02:11

    Ko od dece krade, za njega u zivotu nema spasa ni nade .

  • Dijego

    29. septembar 2018 | 00:47

    Svaki dodatak je važan za našu državu i njene građane. Svaka pomoć je važno da bi se pomogli socijalnim slučajevima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA