Vapaj očajne Prokupčanke koja brine o teško bolesnoj deci: Molim vas, nađite načina da ostanem sa njima

Ona već pet godina čeka da se promeni zakon kojim bi roditelјi bili izjednačeni sa hranitelјima

  • 6

Bilјana Arsić (43) iz Prokuplјa, majka troje dece, radnica MUP Odelјenja za organizovanje smeštaja i ishrane restoran Kuršumlija na velikoj je muci, jer su joj dva deteta invalidi 100 posto, a ona mora na posao.

Do sada se dovijala na sve moguće načine, koristila pravo na bolovanje po svim osnovama i sada je iscrpela sve zakonske mogućnosti. Ova hrabra žena, koja je maksimalno posvećena deci koja boluju od spinalne mišićne atrofije tip 2, danima obija vrata nadležnih u nadi da će joj neko omogućiti da nastavi da se stara o svojoj deci. Suprug joj je zaposlen u privatnoj firmi.

Milena Antić Janić kažnjena smanjenjem plate zbog skandalozne izjave na RTS-u: "Žena poslodavcu treba da radi, ne da rađa"

- Ja zaista nemam ništa protiv hranitelјa, ali smatram da je deci ipak najbolјe kraj svojih roditelјa. Moj problem je bolovanje, jer mi zakon više ne dozvolјava da koristim tu mogućnost, a deci je potrebna nega dvadeset i četiri sata dnevno. Evo jutros sam poslala mejlove svima iz Vlade. Samo želim da budem uz decu - očajna je Arsić.

Nјena borba za prava roditelјa dece koja boluju od teških i neizlečivih bolesti godinama traje; Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Nјena borba za prava roditelјa dece koja boluju od teških i neizlečivih bolesti godinama traje. Kako kaže već pet godina čekaju da se promeni zakon kojim bi roditelјi bili izjednačeni sa hranitelјima.

- Ne odustajem, ako treba pristajem i na otkaz, ali decu ne mogu i neću ostaviti bez nege. U ovom problemu nisam samo ja, ali nije to ni, na sreću, veliki broj roditelјa, pa i ne bi bio veliki izdatak za državu. Samo ne znam kada ćemo mi doći na red i kada će i naša deca imati prava da budu uz roditelјa - pita se Arsić.

I dok godine prolaze, ona ne gubi nadu. Kako kaže, milion puta do sada se saplitala, ali je uvek ustajala, jer su joj baš deca motiv da nastavi dalјe. Kao i svaki roditelј, ona živi za njih.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    2. oktobar 2018 | 22:29

    Državo,čuješ li ovu majku?!Ako ništa drugo, pošaljite ženu u prevremenu penziju. Toliko nepravde na račun bolesne dece i njihovih roditelja, ali ok, niču nam zatvori po svim standardima. I posle nam serviraju priču da živimo u uređenoj državi koja brine o svojim građanima...

  • Maki

    3. oktobar 2018 | 09:30

    Kako to da novac za hraniteljske porodice Ima a za roditelje nema ,pa majka mora da radi.Uz svo postovanje hraniteljima ,njima je to posao ali majcinska ljubav je nezamenljiva.Zasto see vapaj ove majke ignorise?Pomozite onome ko zeli da se bori za svoju decu.Onoj koja je nosila u stomaku9 meseci I koja je davala poslednje atome snage da rodi dete,njima see dete ne uzima vec see pomaze.

  • mama

    3. oktobar 2018 | 07:51

    Zaposlite zenu da pazi sopstvenu djecu kao njegovateljica, sto ona i jeste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA