Obnovljena zgrada KBC "Dr Dragiša Mišović": U rekonstukciju i opremanje uloženo više od 14 miliona evra (FOTO)

- Za obnovu KBC Dr Dragiša Mišović Vlada Srbije je posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima , izdvojila više od 14 miliona evra i to za rekonstrukciju oko 3,4 miliona evra, dok je za nabavku opreme, izvojeno oko 10,5 miliona evra - rekla je premijerka Brnabić

  • 2

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, obišla je danas, zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, obnovljenu zgradu hirurgije Kliničko-bolničkog centra „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu, u čiju je rekonstukciju i opremanje uloženo više od 14 miliona evra.

Nisam bila na Krku dve godine, čekam da me Plenković pozove: Šta je Brnabić još odgovorila o poseti Hrvatskoj?

Obilasku rekonstruisanog dela bolnice, koja je stradala u velikom požaru 2009. godine, prisustvovali su i guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Venzel i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

- Za obnovu KBC Dr Dragiša Mišović Vlada Srbije je posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima , izdvojila više od 14 miliona evra i to za rekonstrukciju oko 3,4 miliona evra, dok je za nabavku opreme, izvojeno oko 10,5 miliona evra - rekla je premijerka i naglasila da je najveći deo posla urađen za manje od godinu dana.

Brnabić je istakla da obnova KBC „Dr Dragiša Mišović“ potvrđuje da je modernizacija zdravstvenog sistema jedan od prioriteta ove Vlade, koja je još jednom pokazala da završava započete projekte.

Foto: press@gov.rs

Predsednica Vlade Srbije se zahvalila Turskoj i Sjedinjenim Američkim Državama na donacijama koje su pomogle radove na dva sprata bolnice, ali i Razvojnoj banci Saveta Evrope, koja je omogućila najveći deo finansija za rekonstrukciju.

Prema njenim rečima, cilj kome Vlada teži je da omogući pouzdan i moderan zdravstveni sistema u svim delovima Srbije, zbog čega je ulaganje u zdravstvo značajno povećano, pa se, mnogo više nego ranijih godina intenzivno radi na obnovi infrastrukture i nabavci opreme.

Foto: press@gov.rs

- Današnji događaj, otvaranje potpuno rekonstruisane klinike KBC "Dr Dragiša Mišović -  još jedna je u nizu potvrda da se danas u zdravstvo Srbije ulaže više nego ikada pre. Primera radi, iz budžeta Ministarstva zdravlja, za izgradnju i opremanje zdravstvenih ustanova ove i prošle godine izdvojeno je 4,2 milijarde dinara, dok je na primer 2007. i 2008. godine to izdvajanje bilo 1,7 milijardi dinara - istakao je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

Foto: press@gov.rs

Ministar je podsetio je da su ukupna ulaganja u zdravstveni sistem Srbije po svim osnovama - budžet, krediti, projekti, u periodu od 2008. do 2012. godine bila su 46 miliona evra, a od 2014. do 2018. godine to izdvajenje povećano je na ukupno 176 miliona evra.

Za manje od dve godine završena je potpuna rekonstrukcija 71 objekta primarne zaštite, odnosno domova zdravlja i ambulanti, a uloženo je 1,13 milijarde dinara iz budžeta.

Foto: press@gov.rs

- Razlika je očigledna i jasna, kao i naša namera da naš zdravstveni sistem dodatno unapredimo i razvijamo, pružajući građanima kvalitetne zdravstvene usluge u novim i renoviranim zdravstvenim ustanovama, nabavljajući najsavremeniju medicinsku opremu i aparate - dodao je Lončar.

U izgradnju i opremu Kliničkog centra u Nišu, prvog završenog kliničkog centra u Srbiji, uloženo oko 50 miliona evra, dok su u planu radovi na kliničkim centrima u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    2. oktobar 2018 | 18:33

    Bravo, ali sta je sa istragom iznenadnog spaljivanja te bolnice 2009., neposredno nakon ulaganja velikih para u nadzidjivanje i opremanje ( verovatno je izgorela i dokumentacija o tome) i nakon hapsenja tadasnjeg rukovodstva KBC B. Kosa zbog zloupotreba u obnovi? Veliki broj pacijenata je tada, zbog pozara, bio zivotno ugrozen.

  • Petar I

    3. oktobar 2018 | 00:54

    Ako je kvalitet radova kao u Nišu, jao vama i jao nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA