≫ 

Kažnjen Novosađanin koji je "divljao" na policijskom automobilu: U najavi oštrije novčane kazne za svaku vrstu bahaćenja

  • 5

Fotografija mladića koji sa isplaženim jezikom sedi na haubi policijskog patrolnog automobila na parkiralištu ispred policijske ispostave u Novom Sadu pojavila se krajem avgusta na društvenoj mreži "Instagram".

Kako saznajemo, mladić sa parkinga kažnjen je od stane prekršajnog sudije novčanom kaznom od 50.000 dinara.

Fejsbukom kruži najbolesnija pedofilska poruka, da li je moguće da su ovakvi ljudi među nama?! (FOTO)

- Pseudonimi i lažni osećaj nedodirljivosti su nerealna individualna impresija onih koji se kriju iza takvih profila na društvenim mrežama i favorizuju društveno neprihvatljiva i devijantna ponašanja izvrgavajući ruglu reprezente državnosti i uređenosti. Podržavamo brzu reakciju MUP, ekspeditivnost prekršajnog postupka, kao i stav prekršajnih sudova da izriče oštrije novčane kazne izvršiocima prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, posebno sa elementima drskog, bezobzirnog ponašanja i nasilja – kaže za Informer Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog udruženja policije ” Dr Rudolf Arčibald Rajs”, čije je sedište u Novom Sadu.

Veće kazne za svaku vrstu bahaćenja Foto: Pixabay

Ljubišić dodaje da, uzimajući u obzir da je uniformisana policaja reprezent države, odnosno državne institucionalnosti u najširem smislu, svako bahato ophođenje prema obeležjima ili sredstvima policije predstavlja i podrugljivost prema onome što ta uniforma predstavlja.

- U poslednje vreme evidentna je glorifikacija i publikacija bahatosti, nasilja i ostalih oblika kriminogenih i devijntnih ponašanja, naročito na društvenim mrežama gde akteri imaju prividan osećaj anonimnosti i nedodirljivosti.

Strukovno udruženje policije apeluje na građane da ne učestvuju u ovakvim i sličnim vidovima nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja , jer isto predstavlja i prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru , a zaprećena je novčana kazna u iznosu od 10.000 do 150.000 dinara ili rad u javnom interesu od 80 do 360 časova – objasnio je Ljubišić.

311 kilometara na sat: Tatin sin opet divlja u besnim kolima:

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    3. oktobar 2018 | 08:53

    Tako je, svaku bebu koja sedi u svojim kowicima i pwazi se, oštro sankcionisati i kazniti, mora da postoji red, osim za kriminalce, oni su zaštićeni....

  • ljubisa

    3. oktobar 2018 | 10:01

    ako ,kazni olosa .

  • Ccc

    3. oktobar 2018 | 08:46

    U slo je samo skocio na policiski auto i postavio snimak na internet a da panduri nisu ni znali...videli na internetu...niti je ostecen auto...dobili jedan 2god zatvora a drugi uslovnu kaznu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA