Zbog njega je srpska harmonika na svetskom tronu: Aleksandar (14) je mali genije, kada uzme instrument u ruke, desi se čudo (FOTO)

Ako se uzme u obzir da Aleksandar ima 14 godina, a da su u ovoj kategoriji nastupili takmicari do 18 godina, uspeh je jos značajniji

  • 5

Aleksandar Ranković iz Vinče kod Topole osvojio je treće mesto na prestižnom svetskom harmonikaškom takmičenju PIF (International Accordion Prize of Castelfidardo) u Castelfidardu u Italiji.

Nikola (10) je čudo od deteta sa harmonikom: Iako je instrument veći od njega, on ima jak motiv da sve savlada (FOTO) (VIDEO)

U kategoriji World Junior nastupilo je 25 takmicara, od kojih 22 iz Italije, po jedan iz Rusije i Portugalije i naš Aleksandar koji je dostojno predstavio Srbiju i u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo treće mesto.

Aleksandar Ranković Foto: Aleksandar Ranković

Ako se uzme u obzir da Aleksandar ima 14 godina, a da su u ovoj kategoriji nastupili takmicari do 18 godina, uspeh je jos značajniji. U žiriju je bilo 8 vrhunskih svetskih virtuoza na harmonici iz Italije, Rusije, Velike Britanije, Finske i Portugalije.

Najbolja harmonika Srbije u 2018. godini Foto: Aleksandar Ranković

Posle sudbonosnog susreta sa svojim učiteljem, maestrom Goranom Jeknićem pre 4 godine, Aleksandar je počeo da niže velike uspehe na domaćim i svetskim takmičenjima. Tri puta je osvajao prvo mesto na prestižnom takmičenju Prva harmonika Sokobanja, tri puta na takmičenju Izvorske kapi u Aranđelovcu i bio je laureat međunarodne olimpijade u Moskvi 2016-te  godine.

Na kraju tog ciklusa kao kruna svega dolazi i ova nagrada u Italiji koja na najbolji način zaokružuje uspehe ovog pobedničkog tandema Goran Jeknic - Aleksandar Ranković.

Aleksandar Ranković sa profesorom Goranom Foto: Aleksandar Ranković

Iza svega toga stoji i požrtvovana Aleksandrova porodica koja je bezrezervno u svemu podržala ovaj pobednički tandem. Aleksandar je učenik šestog razreda niže muzičke škole u Topoli.

Mašta da završi muzičku akademiju i da svira koncerte po celom svetu. San koji su sanjali Goran i Aleksandar, put od sela Vinča kod Topole do svetskog uspeha u Italiji, postao je java. Predstoje novi izazovi i takmičenja na kojima se treba dokazati i opravdati poverenje svih onih koji sanjaju zajedno sa ovim pobedničkim timom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    3. oktobar 2018 | 10:29

    Ово је вест! Понос родитеља, живи били.

  • Nataša Vinča

    3. oktobar 2018 | 12:20

    Imam veliku cast da poznajem takvo jedno divno dete....znam koliku podrsku ima u svojim roditeljima..znam i koliko je tesko ispratiti zahteve jednog ovakvog talenta .... mnogo truda i rada za ovako nesto je bilo potrebno....to dete je pravi genije...sve cestitke i jos puno udpeha zelim...

  • Miki

    3. oktobar 2018 | 10:23

    BRAVO MALI GENIJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA