Muškarci bezobzirno "spredinguju", a žene ih prijavljuju i pakuju im kazne: Kako vi sedite u prevozu?

"Manspreading" - sedenje raširenih nogu, na javnim mestima podigao je prašinu širom sveta

  • 11

Iscrpljeni ulazite u autobus i ugledate poslednje prazno mesto i kao da vas je sunce ogrejalo. Umorni sednete i shvatite da ste više van, nego na sedištu, samo zato što je muškarac pored vas toliko raširio noge da vas je potpuno izgurao. Ovakav način muškog sedenja "manspreading" u prevozu izazvao je bes kod žena širom sveta.

Muškarci ne sede samo u autobusu raširenih nogu, već na svim javnim mestima, pa čak i na poslu.

U kafiću, bioskopu, pozorištu, na poslu zauzimaju više od jednog mesta, dok se sklupčane osobe pored njih "pate", jer ne mogu lepo da sednu.

Muškarci, čuvajte se! Prelepa Ana mrzi one koji u prevozu sede raširenih nogu: Zbog toga je smislila groznu kaznu za njihovo međunožje (VIDEO)

Pored toga što su žene besne, jer ne mogu da koriste deo svog sedišta, neke smatraju da je "manspreading" u najmanju ruku nekulturan.

Većina muškaraca na javnim mestima sedi raširenih nogu Foto: Pixabay

Mnogi muškarci na ovo odgovaraju da i žene zauzimaju više prostora na javnim mestima, doduše ne svojim telom nego tašnama. Ukoliko ih stave pored sebe u autobusu, torba se nađe i na sedištu gde sedi muškarac.

Na ženske komentare da ovaj način sedenja u kompanijama i "open space" prostorima može da predstavlja i mobing, muškarci odgovaraju da pripadnice slabijeg pola koriste odvratne parfeme koje napadaju njihova čula čim se nađu u njihovoj blizini.

Jači pol ovo naziva "smellgression".

"Manspreading" na javnim mestima podigao je prašinu širom sveta.

U Americi, u Bruklinu, je uhapšen muškarac, jer je u prevozu zauzeo previše mesta s obzirom na to da nije spojio svoja kolena i uvukao se u jedno sedište.

MANSPREADING MOBING?

Pojedine žene smatraju da je veći problem kod ovakvog sedenja to što se one na ovaj način osećaju ugroženo.

Postavljaju pitanje da li je ovo vid mobinga, naročito na poslu. Sumnjaju da njihove kolege ovakvim sedenjem šalju neprimerenu poruku.

Iako zakonom ovakav način sedenja nije okarakterisan kao mobing, pitaju se da li bi svejedno mogle da se žale na uznemiravanje na radnom mestu.

Pojedine žene smatraju da je "manspreading" na poslu mobing Foto-ilustracija: Profimedia/Onoky

Takođe ih zanima da li bi ovakvo zlostavljanje, jer one smatraju da je "manspreading" upravo to, mogle da prijave policiji.

U Srbiju ovaj zakon još uvek nije stigao, ali ukoliko se uvede, moglo bi da bude veoma "veselo". Takođe, ako putujete u inostranstvo, važno je da znate ovo jer je u više zemalja sveta "manspreding" kažnjiv.

Postavili smo ovo pitanje, kao i da li ovakav način sedenja može da se tretira kao mobing na poslu, međutim, do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

U komentaru nam ostavite svoje mišljenje da li je "manspreading" mobing, zlostavljanje i da li bi trebalo da se podvede pod to. Takođe nam napišite da li vam smetaju muškarci koji na javnim mestima šire noge.

VIDEO: Ruska balerina poliva muškarce varikinom u metrou

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    6. oktobar 2018 | 05:13

    Izlazim Iz nocne sedam u autobus na sledecoj stanici sedaju dve zene ispred mene I jedna pored krece glasna prica narednih 40 minute.Mislite da Sam mogao da dremnem od njih.

  • Boža zemunac

    6. oktobar 2018 | 07:07

    Čista budalaština.Truli zapad.

  • Greska

    5. oktobar 2018 | 21:17

    Previse prava zenturace hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA