• 0

Počela 51. međunarodna sajamska manifestacija ''LORIST"

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Grčke, Indije, Izraela, Mađarske, Maldiva, Nemačke, Norveške, Portugalije, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Turske, Hrvatske

  • 0

Međunarodna sajamska manifestacija ''LORIST'' u okviru koje će biti održani Sajam lova i robolova, od 3. do 7. oktobra i sajmovi turizma, ekologije i sporta od 4. do 7. oktobra na Novosadskom sajmu, otvorena je u prisustvu brojnih zvanica. Kako se tom prilikom moglo čuti, na sajmovima će nastupiti oko 450 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u našoj zemlji.

- Ponosni smo na Novosadski sajam što je i ove godine unapredio ''LORIST'' i što ima 10 posto više izlagača koji će predstaviti svoje proizvode i usluge. Iako je to veoma značajno, Sajam nije samo prilika za trgovinske aranžmane, već i za to da učinimo naš grad, pokrajinu i državu turistički još atraktivnijim i da iskoristimo potencijal ovakvih događaja za edukaciju mlađih naraštaja u oblasti ekologije.

Da ih naučimo kako da žive sa prirodom, i zašto je naša obaveza da je čuvamo. Nekada nam nedostaje pravilan odnos prema okruženju, i moramo da prihvatimo našu odgovornost da ulažemo u zaštitu prirode i njeno očuvanje da bismo mi bolje živeli – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da Sajam ima bitno mesto u privrednom životu grada, i da su uvek prepoznatljivi povoljni efekti sajamskih priredbi.

Foto: Jaroslav Pap

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Grčke, Indije, Izraela, Mađarske, Maldiva, Nemačke, Norveške, Portugalije, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Turske, Hrvatske.

- Ovogodišnji ''LORIST'' je još lepši nego što je bio prethodnih godina, a to nam pokazuje da je reč o privlačnoj i respektabilnoj sajamskoj manifestaciji na kojoj se pojavljuju svi koji nešto znače u oblastima na koje se odnosi. Važnost ovog događaja prevazilazi lokalni okvir pa privlači posetioce i izlagače iz šireg okruženja – izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor koji je zvanično i otvorio 51. ''LORIST''.

Foto: Jaroslav Pap

Prema rečima Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vuka Radojevića, Pokrajinska vlada na Sajmu ima objedinjen nastup kroz četiri sekretarijata koji nadležnostima pokrivaju oblasti ''LORIST''-a. On je naglasio da su u okviru mera agrarne politike, u lovstvu, po prvi put prošle godine izdvojena sredstva za nabavku terenskih vozila ali i za unapređenje lovnog turizma, a kako je rekao, namera je da u narednim godinama budu zadovoljene potrebe svih lovačkih udruženja u Vojvodini.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok