Svaka deponija počela je od jednog jedinog papirića: Mladi iz Srbije i Evrope očistili obale Uvca, pa poslali svima snažnu poruku (FOTO)

Svi treba da damo svoj doprinos da nam Srbija bude i čistija i lepša

  • 2

Stotine mladih iz Srbije i Evrope, koji su ovog leta boravili u okolini Nove Varoši, ostavili su ovaj kraj još lepšim nego što su ga našli, nakon što očistili vodu i obale Uvačkog i Zlatarskog jezera.

Tokom dvodnevne akcije članovi omladinske organizacije "Srbija za mlade", skupili su oko 300 vreća smeća i rasteretili krajolik od zagađenja nesavesnih.

"Oni su celog svog veka tekli i čuvali, da ostave spomen svome narodu": Čovek koji je testamentom svoje bogatstvo dao Srbima i imao je dva cilja

Skupili su 300 vreća smeća Foto: Telegraf.rs

Mladi ekonomisti, dizajneri, menadžeri, turizmolozi bili su srećni što su predelu Srbije, koji ih je tako lepo ugostio, mogli da uzvrate.

Akcija je sprovedena 29. septembra, sa željom da ljudi shvate koliko je važno brinuti o sopstvenoj prirodi i njenom očuvanju.

Potrebno je stvoriti svest da se ni jedan jedini papirić ne sme baciti, jer svaka je gomila smeća koja uništava prirodu počela od jednog papirića, poručuju mladi.

Sjajni mladi Foto: Telegraf.rs

Akciji su pomogli Specijalni rezervat Uvac i rendžeri koji su prošle subote bili sa njima, kao i Vila Vanila i TO Zlatara. Već sutradan premestili su se sa novovaroške strane i čistili Zlatarsko jezero.

Jezero Uvac Foto: Tanjug/Rade Prelić

"Srbija za mlade", inače,  tokom cele godine vodi mlade ljude po Srbiji, kako bi ne samo pokazala koliko je naša zemlja lepa, već i da bi je očuvali. Nove akcije čišćenja na ovom prostoru najavljuju u proleće, kada se na površini od 7.500 hektara, koliko se prostire Rezervat Uvac, ukloni oko 3.000 vreća smeća. Otpada je uvek najviše u proleće, kada nečistoće koje nesavesni okolo bacaju, dovuku otopljeni sneg i pritoke.

(Telegraf.r)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    7. oktobar 2018 | 23:31

    Svaka cast!Postanimo malo svesni koliko smo kao narod nemarni po pitanju bacanja djubreta...

  • DRagutin

    8. oktobar 2018 | 01:16

    Bravo! Ima nade!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA