≫ 

Aleksandar se rodio pre 10 dana i imao je bele rožnjače, strepeli su da ne ostane slep: Ali, srpski lekari su izveli čudo

Rodio se sa belim rožnjačama, ali je srećom donorsko tkivo pronađeno na vreme

  • 6

Lekari Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije i Dečje klinike u Tiršovoj, dečaku Aleksandru, starom samo 10 dana, uspešno su transplantirali rožnjače.

Doktorka Tanja Kalezić rekla je za RTS da je operacija prošla uredno i da je današnja kontrola pokazala da je za sada sve je u redu.

Zašto bahati i neuki vozači ne znaju za "koridor života"? Ljudi umiru jer retko ko propusti vozila Hitne pomoći, a onima koji ih prate, slede kazne (GRAFIKA)

- Operaciju je je uradio doktor Stojković koji je šef transplantacionog tima i nadamo se da će postoperativni tok proticati kako treba - navela je Kalezićeva.

Dečak je rođen 26. septembra u Nišu i već u porodilištu lekari su primetili da je dete rođeno sa belim rožnjačama, jer se one nisu razvile kako treba.

- Lekari su pravovremeno odreagovali i u Nišu, i u Tiršovoj, da se što pre pronađe donorsko tkivo i pacijent adekvatan za ovako malo dete. U petak je beba primljena na u KBS na dečje odeljenje, a anesteziolozi iz Tiršove su pomagali onima na KBS-u i rezultati nisu izostali. U to su se uključili i ostali medicinski radnici iz različitih nivoa. Želim da istaknem da, da Aleksandru nije urađena transplatacija, dete bi bilo slepo. Zato je toliko važno da ova vrsta pomoći bude što brojnija - objasnila je Kalezićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA