RFZO otvara kol-centar: Građani će moći da dobiju informacije o pregledima, operacijama i terapijama

RFZO je u ponedeljak otvorio info-liniju, koja je zapravo uvod u nastajanje kol-centra

  • 2

Nacionalni kol-centar, pri Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO), trebalo bi da proradi za nekoliko nedelja, a građani će moći u direktnom razgovoru sa operaterima da dobiju sve neophodne informacije o pregledima, operacijama, pišu današnje "Novosti".

Građani će moći da dobiju informacije u vezi sa lečenjem dece i odraslih u inostranstvu, zatim koji su po redu na listi čekanja za operacije i preglede koji se zakazuju, koja su njihova prava iz zdravstvenog osiguranja, navodi se u tekstu.

Broj kol-centra 0700/333443 biće jedinstven za celu Srbiju i predstavljaće širenje direktne komunikacije sa osiguranicima koji, kako pokazuje praksa, ne znaju dovoljno, šta u oblasti zdravstvene zaštite, računajući preglede, dijagnostiku i terapiju, mogu da dobiju o trošku osiguranja.

U Srbiji otvorena prva info-linija za lečenje dece i odraslih u inostranstvu

To je najvidljivije u slučajevima kada se putem javnih apela, donacija i SMS poruka skuplja novac za lečenje dece u inostranstvu, koja bi tamo, mada ne sva, mogla da budu upućena i o trošku RFZO, ili Budžetskog fonda, koji je osnovala Vlada Srbije.

Broj kol-centra 0700/333443 biće jedinstven za celu Srbiju Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP / Najprljavija stvar u lekarskoj ordinaciji su olovke i papiri za pisanje dijagnoza

O trošku RFZO u inostranstvo na lečenje prošle godine upućeno je 614 dece, a u prvih šest meseci ove godine - 231.

Od osnivanja Budžetskog fonda, u novembru 2014. godine, zaključno sa 30. junom ove, iz sredstava RFZO i samog Budžetskog fonda, na lečenje u inostranstvo država je uputila 1.975 dece i za to je platila oko 23 miliona evra.

Iz budžeta Republike Srbije, samo u prvoj polovini ove godine izdvojeno je više od tri miliona evra za lečenje dece i odraslih u inostranstvu i 17 miliona evra za lečenje retkih bolesti.

RFZO je u ponedeljak otvorio info-liniju, koja je zapravo uvod u nastajanje kol-centra.

VIDEOKako do BESPLATNOG pregleda kod privatnog lekara?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    7. oktobar 2018 | 09:40

    Meni liči na udomljavanje radne snage i osvanuće par novih direktora.

  • kiza

    7. oktobar 2018 | 10:31

    Nece ni na taj broj niko da se javlja,probajte da pozovote neku filijalu za zdravstveno,overu knjizice i slicno,bilo sta da pitate....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA