Dečak (10) izmislio priču o otmici, jer je kasnio na čas: Rasvetljena još četiri pokušaja kidnapovanja dece, svi su bili lažni

Priče dece su slične, u svakoj se pojavljuje sumnjivo vozilo, samo su boje različite

  • 1

Proteklih dana prijavljene su još četiri otmice dece u Novom Pazaru i Rumu, ali je utvrđeno da se u sva četiri slučaja radi o lažnim prijavama. Time su još jednom potvrđena pisanja Telegrafa o tome kako deca u Srbiji sve češće izmišljaju otmice. 

Ranđel Milošević iz Uprave policije kaže da je novopazarska policija u vezi prijave otmice desetogodišnjeg dečaka utvrdila da priča o dvojici mladića u crvenom automobilu nije tačna.

Deca u Beogradu izmišljaju otmice: Nova sumanuta igra stigla je do osnovaca, policija razotkriva poslednji prijavljeni slučaj

- Dečak je u razgovoru sa roditeljima i nadležnim službama izjavio da je zakasnio na čas sa odmora i da bi opravdao kašnjenje setio se priče koju je prethodni dan čuo o navodnim pokušajima otmica u Novom Pazaru iz razgovora učiteljice i njegove majke - kaže Ranđel Milošević iz Uprave policije:

U vezi prijave pokušaja otmice jedanaestogodišnje devojčice kojoj je takođe navodno mladić iz crvenog automobila nudio čokolade i insistirao da uđe u vozilo, pregledom video nadzora utvrđeno je da se pokušaj otmice nije dogodio.

Policija je rasvetlila pokušaje otmice širom Srbije, Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Takođe i sedmogodišnja devojčica koju je navodno stariji čovek nudeći joj slatkiše pokušao da namami u beli kombi naknadno je navela da je izmislila događaj i da je prethodnih dana čula priču u školi od drugara.

- Osim ovih slučajeva u Novom Pazaru i u Rumi smo imali prijavu pokušaja otmice petnaestogodišnje devojčice, ali je utvrđeno da je vozilo prošlo pored nje i da nije bilo nikakvog ni fizičkog ni verbalnog kontakta - kaže Milošević.

On ističe da policija postupa u svim prijavljenim slučajevima sa velikom pažnjom i odmah preduzima sve neophodne mere na utvrđivanju okolnosti događaja.

- Takođe još jednom apelujemo na sve, posebno na roditelje i nastavnike, da ne šire neproverene informacije koje dovode do uznemirenja javnosti, a pre svega same dece - kaže Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    13. oktobar 2018 | 17:08

    Tanka je nit izmedju paranoje i istine,nekako prate jedna drugu u stopu!ponekad paranoja moze biti i istina ,i paranoicna istina laz,tesko je utvrditi odmah istinu zato uvek postoji pripravnost u nuzdi,nemojte se baviti takvim lazima jer kad to bude zaista istina neko odgovoran moze da misli da je paranoicna laz!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA