≫ 

Kruže priče da je Lidl kod nas otvoren još 1972. godine: Pribojci objasnili kako je nastala slika koja je pola Srbije nasmejala, a pola prevarila

Posetioci su u komentarima pokušavali da dokažu da je reč o fotomontaži

  • 0

Jedna objava na Fejsbuk stranici Priboj, fotomontaža i šala na račun Lidl-manije, zapalila je društvene mreže, ali i medije u Srbiji koji su ovaj post doslovno preneli.

Ja sam došla iz Pečenjevce u 15 do 5 da dobijem nešto od Linde: Ova gospođa je pobedila i tuču zbog pilića u Lidlu (VIDEO)

I čitav grad na Limu podigao se na noge - nema onoga ko nije video fotografiju i raspitivao se da li je zaista na mestu Ljubinkine trafike nekada otvoren prvi "Lidl" na svetu.

Kako je navedeno u objavi, inače postavljenoj mesec dana pre zvaničnog otvaranja, "Lidl" je u Jugoslaviji propao, pa je otvorio radnju u Nemačkoj i razvio se u veliki lanac supermarketa.

Premda se na uveličanoj slici jasno vidi da je reč o fotomontaži, pa time i šali, u ovu priču su mnogi i poverovali. Posebno oni koji su sliku videli na mobilnim telefonima. Tako su se i našoj redakciji javljali brojni čitaoci iz ovog grada i okoline.

Kako kažu administratori stranice "Priboj", inače nezvaničnoj stranici ovog grada, reč je o njihovoj reakciji na "lidlomaniju" i nisu se ni trudili da prikriju fotomontažu niti da bilo koga zavaraju.

- Ta šala je bila naša reakcija na "lidlomaniju". Naravno da se nismo ni trudili da montažu zamaskiramo, a celu priču smo stavili u lokalni okvir. Ljubinkina trafika je zaista postojala, (malo smo i izguglali i o Lidlu) tako da je ona još zanimljivija našim sugrađanima. Našu nezvaničnu stranicu Priboj i portal www.priboj033.com, zbog zanimljivih sadržaja, prati dosta ljudi, tako da nismo iznenađeni popularnošću. Iznenađeni smo samo brojem stručnjaka koji su krenuli da dokazuju da je u pitanju fotomontaža, a nije im bilo čudno što je Lidl u trafici - kazali su administratori.

VIDEO: Da li bi se ljudi tukli u Lidlu da je otvoren pre četrdeset godina?

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA