Jagodinka diplomirala i dobila automobil, posle mesec dana pronašla ga je u pepelu, i to zbog jedne babe (FOTO)

Neodgovornost je dovela do velike štete, do košmara svakog vozača

  • 14

Nevena iz Jagodine doživela je pravi prizor iz pakla, noćnu moru svakog vlasnika automobila: parkirala je automobil kraj jednog šljivara, otišla u šetnju s majkom, a kada se vratila od njega je ostala samo jedna guma i - garež. A taj auto kupila je samo mesec dana ranije i to od novca koji je dobila kao nagradu za stečenu diplomu. Sada je sve prah i pepeo...

Strašne slike požarom uništene Carske Bare: Nekada prelepi prirodni rezervat, a sada spržena zemlja (FOTO)

Nije u pitanju nikakav slučaj samozapaljivanja, podmetnutoj bombi ili aktu piromana. Požar je izavala jedna starija žena - nenamerno, ali neodgovornim ponašanjem. Kako priča ova naša čitateljka koja je ostala bez vozila, žena je zapalila strnjišta nedaleko odatle, ali vatra se proširila i došla do automobila.

Ostala je samo jedna guma, Foto: Privatna arhiva

Dok je šetala šljivarom sa svojom majkom, Jagodinka nije ni slutila da se sirene vatrogasaca čuju zbog požara na njenom ljubimcu.

- Otišla sam sa majkom do obližnjeg šljivara, bile smo tu sat vremena i onda smo čule sirenu vatrogasaca... Pre toga smo čule da neko trubi kolima, ali nije nam palo na pamet da je nešto vezano za naš automobil. Kad smo čule da sirena vatrogasaca ne prestaje da se čuje pošle smo da vidimo šta se događa. Videla sam da je tu gužva, vatrogasci, kolona vozila. Krenule smo da trčimo i kako smo se približavale, shvatile smo da se auto zapalio i ceo izgoreo. Ostala je jedna guma netaknuta... Dokumenta su izgorela, plin sam ugradila 5 dana ranije. Došao je inspektor, uradio zapis ali ništa nije bilo, a automobil sam kupila mesec dana pre toga - požalila nam se Nevena.

Ovako je izgledao automobil, Foto: Privatna arhiva

Proteklih dana dim se često može videti na srpskim poljima. Telefoni hitnih službi usijani su od uplašenih građana, jer se neretko dim vidi i iz udaljenih delova grada. Vatrogasci ponekad moraju da gase njive koje su ljudi svesno zapalili. Dešava se da se požar proširi i do puta ili pruge, a onda se zaustavi saobraćaj stradaju stabla.

Ovakvi požari mogu da ougroze i živote. Tako je prošle godine teško povređen vatrogasac Slobodan Kotur (42) jer je prilikom gašenja požara na otvorenom pao niz liticu sa visine od 12 metara.

Početkom oktobra u okolini Leskovca dogodio se ozbiljan lančani udes pet vozila usled dima koji je smanjio vidljivost, a potekao je verovatno od požara na strnjištu koji se oteo kontroli.

Poslednji u nizu požar zahvatio je i jedan prirodni biser Srbije - Carsku baru. Starac koji je izazvao požar paleći vatru na svom imanju priveden je.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    18. oktobar 2018 | 13:41

    Lepo si ga parkirala nema šta,na sred ulice!!!

  • Juznjak

    18. oktobar 2018 | 16:15

    Kazniti ljude koji pale njive, odnosno suvu travu.

  • Bojan

    18. oktobar 2018 | 17:03

    Jel ja to dobro vidim, da je ostavila auto nasred puta I otisla da seta?!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA