≫ 

"Hope On" - Pokrenuta kampanja za podizanje svesti o problemu trgovine ljudima (VIDEO)

Reč je o vidu regionalne saradnje čiji su osnovni ciljevi rasvetljavanje fenomena trgovine ljudima, podizanje svesti, informisanje i senzibilisanje javnosti o konkretnoj rasprostranjenosti ovog problema, njegovim potencijalnim uzrocima i nesagledivim posledicama

  • 0

Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima 18-og oktobra, pokrenuta  je zajednička regionalna kampanja za podizanje svesti o problemu trgovine ljudima pod nazivom "Hope On".

Ovu kampanju pored nevladinih organizacija iz Srbije (Unitas Fond, Atina i Astra), podržale su nevladine i vladine organizacije i institucije iz još šest zemalja iz regiona Makedonija (La strada-Open gate), Crna Gora (kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima), Albanija (Arisi i Different and equal), Bosna i Hercegovina (Novi put), Hrvatska (Centar za zene zrtve rata) i Slovenija (Karistas).

Značaj ove kampanje ogleda se u potrebi za osnaživanjem svesti o činjenicama da se u svetu trguje sa više od četrdeset miliona ljudi pri čemu je industrija trgovine ljudima jedna od najmoćnijih na svetu, sa godišnjim prihodom od preko 150 milijardi dolara. Sama činjenica da prihodi ove industrije premašuju zbirnu zaradu koju ostvare velike multinacionalne korporacije, nam dovoljno govori koliko je ova kriminalna radnja profitabilna.

Glavne aktivnosti kampanje odvijaju se posredstvom društvenih mreža, a pored emitovanja animiranog filma sa datom tematikom, uključuju edukaciju i mapiranje faktora rizika koji dovode do vrbovanja potencijalnih žrtava i/ili ulaženja u lanac trgovine ljudima. Kratka animirana forma filma prevedena na jezike svih zemalja koje učestvuju u kampanji. Reč je o vidu regionalne saradnje čiji su osnovni ciljevi rasvetljavanje fenomena trgovine ljudima, podizanje svesti, informisanje i senzibilisanje javnosti o konkretnoj rasprostranjenosti ovog problema, njegovim potencijalnim uzrocima i nesagledivim posledicama.

Naša misija usmerena je na postepeno umrežavanje svih država iz regiona u zajedničkoj nameri da se kontinuirano borimo protiv ovog izuzetno složenog, višedimenzionalnog i sveprisutnog problema. Dalja tendencija usmerena je na uključivanje država koje su pozicionirane van našeg regiona budući da  je reč o ozbiljnom fenomenu planetarnog obima koji predstavlja direktan atak na osnovna ljudska prava svakog od nas, bez izuzetka.

Pridružite nam se u kamapanji i pomozite nam da sirimo "Hope.on" (nadu) zajedno i da jedino ujednjeni mozemo da se borimo i stanemo na put ovoj kriminalnoj radnji.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA