≫ 

Hana, Sara i Ena (7) su identične trojke, a njihovo detinjstvo nisu lutke, telefoni i igrice, već jedna jaka veština (FOTO)

Njih tri čine jedinstveni kata tim u svetu, ono čime se ne može pohvaliti ni kolevka karatea - Japan

  • 1

Hana, Sara i Ena Međedović identične su trojke. Sličnog su karaktera i temperamenta, zanimaju ih iste stvari, a najveću ljubav neguju prema starijem bratu i jednoj plemenitoj veštini.

Ove sedmogodišnje devojčice svoje vreme, umesto u igri s lutkama, plišanim igračkama i "pametnim telefonima", vreme provode trenirajući karate.

Vrednim radom, nesvakidašnjim talentom i čestim treninzima, nakon svega dve godine osvojile su brojne medalje i pehare, te postale prava senzacija u tom sportu. Njih tri čine jedinstveni kata tim u svetu, ono čime se ne može pohvaliti ni kolevka karatea Japan.

Već sada devojčice sanjaju o blistavoj budućnosti, imaju velike planove, i u sedmoj godini svesne su da je najsjajnija medalja ona s Olimpijskih igara, pa im je učešće na tom velikom takmičenju glavni cilj kada porastu.

- Sanjam da jednog dana postanemo olimpijske šampionke. Obećavam da ćemo slušati naše trenere i da ćemo vredno raditi - rekla je sedmogodišnja Ena za "Anadoliju".

Sestre Međedović karate treniraju dve godine, ostvarile su rezultate zbog kojih im se svi dive.

Foto: Karate klub Feniks

Popularne su počele da budu već od pojavljivanja na prvom zvaničnom takmičenju, kada su svojom pojavom oduševile gledaoce na tribinama, a ljude iz sveta karate svojim velikim talentom i umećem.

- Vredno smo trenirale i počele smo da osvajamo medalje, to je mene i moje sestre puno obradovalo. Na takmičenjima nas svi vole i navijaju za nas. Prava smo atrakcija i svi žele da se slikaju sa nama - rekla je "Anadoliji" Hana.

Njih tri su nerazdvojne i najbolje su prijateljice. Tako je i u školi, nastavu prate iz iste školske klupe. Drugačije su i po mnogo čemu zanimljive i jedinstvene, pa su omiljene među drugarima u razredu.

- Nas tri smo nerazdvojne, čak sedimo i zajedno u školi i nikada se ne svađamo - izjavila je Sara.

Za svoje roditelje one su najveći životni motiv. Svaki rođendan, medalja, pa i po koji nestašluk, za majku trojki Editu Međedović je trostruka radost.

- Srećni smo što ih imamo, jednom rečju. One su stvarno dobra deca, poslušne su, vredne i radne. U školi i na treninzima su dobre, slušaju svoje trenere i uz trud i rad s trenerima one napreduju - ispričala je majka trojki Edita.

Ove tri zvezdice izrodio je novopazarski karate klub, a sa trojkama rade proslavljeni karatisti, nekadašnji šampioni i reprezentativci Srbije, braća Nermin i Armin, te sestra Emina Zećirović.

- Ovo nema čak ni kolevka karatea, Japan. Nikada se u istoriji ovog sporta nije desilo da jedan kata tim čine tri sestre, odnosno identične trojke. Radićemo i dalje s njima, ulagaćemo sav trud i resurse. Očekujemo pozitivne rezultate, i da nam postanu reprezentativke Srbije - kazao je trener trojki Armin Zećirović.

Zećirović kroz smeh dodaje da je jedina poteškoća trenerima u radu s devojčicama to što ni nakon dve godine ne razlikuju koja od njih je Hana, Sara, a koja je Ena.

VIDEO: Viktor (5) je budući policajac i to već sad zna

(Telegraf.rs/Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA