≫ 

Medicinski skandali potresaju Kragujevac: Zbog pušenja pred pacijentima u Kliničkom centru protiv sestre pokrenut disciplinski postupak (VIDEO)

Iz ustanove je rečeno da su mere pokrenute na osnovu informacija iz medija i društvenih mreža

  • 7

Na društvenim mrežama kruži snimak iz čekaonice Kliničkog centra Kragujevac, a na njemu se jasno vidi da sestra koja radi na prijemu pacijenata puši cigaretu dok čeka da neko priđe šalteru. Ovakvo ponašanje u zdravstvenim ustanovama je u Srbiji zabranjeno i kažnjivo.

Iz Kliničkog centra Kragujevac rečeno je protiv dotične medicinske sestre pokrenut disciplinski postupak.

Usred Kliničkog centra u Kragujevcu sestra na prijemu pacijenata puši cigaretu, dok deca i pacijenti šetaju okolo (VIDEO)

"Na osnovu informacija, koje su se pojavile u nekim medijima i društvenim mrežama, da se Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu krši u pojedinim organizacionim jedinicama Kliničkog centra Kragujevac, obaveštavamo javnost da je protiv zaposlene radnice, koja je registrovana da je prekršila zakon, pokrenute odgovarajuće disciplinske mere.

Pojačana kontrola zloupotrebe zabrane kršenja zakona, redovno se nenajavljeno sprovodi, u okviru procesa akreditacije zdravstvenih ustanova. Ukoliko se i ubuduće bude utvrdilo da zaposleni krše Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, biće sprovođene odgovarajuće disciplinske mere."

Pre nekoliko dana usnimljena je i jedna žena kako u čekaonici onkologije puši

(Telegraf.rs/iKragujevac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gad

    22. oktobar 2018 | 13:18

    Pa sta ako je pusila?

  • Tt

    22. oktobar 2018 | 12:29

    Svaka zdravstvena ustanova ima odgovorna lica nadlezna da vode racuna o postovanju ovog Zakona. Prema tome, osim ove medicinske sestre po zakonu moraju biri kaznjena i ta odgovorna lica i direktor. Kaznjavanjem, direktor ce se stvarno starati o postovanju Zakona.

  • ?? ?

    22. oktobar 2018 | 12:30

    Diaciplinski??!! Pa to je zakonski prekršaj. Sudija za prekršaje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA