≫ 

Bolnica tražila Ivani da vrati 3.000 dinara za prekovremeni rad: Rešila je da se bori, naplatila im 167.000 dinara i ovde neće stati

Ivana tvrdi da je i ranije bila na meti rukovodstva i zato je rešila da se izbori za svoja prava

  • 20
Foto: Privatna arhiva

Po presudi Osnovnog suda u Prokuplju, a na osnovu tužbe, Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić" mora da plati Ivani Perić,zaposlena kao referent pravnih poslova u bolnici, više od 167.000 dinara.

Ono što je zanimljivo je da je sve krenulo od 3. 000 dinara koji su Perićki isplaćeni za prekovremeni rad u avgustu 2015. godine. Godinu dana kasnije Perić je dobila rešenje da taj novac treba da vrati tako što će da joj se odbije od plate. Nije potpisala to rešenje, već se obratila advokatu i podnela je tužbu protiv Bolnice.

Naelektrisana atmosfera u emisiji uživo između načelnice pedijatrije i nezadovoljne majke: Ova 4 ključna pitanja će morati da rasvetli inspekcija

- Rešila sam da se obratim advokatu, jer sam i ranije bila na meti rukovodstva. Ovo je bio moj način da se suprostavim i da se izborim za svoja prava. Po zakonu, mogli su u roku od 60 dana da se žale na rešenje kojim su mi dali novac za prekovremeni rad, ali to nisu učinili tada, već godinu dana kasnije - objasnila je Perić.

Prvostepeno je sudija Osnovnog suda Olgica Pajević odbacila njenu tužbu. Perić se žalila Apelacionom sudu u Nišu i ovaj sud je odlučio da je ta žalba osnovana i naložio da se ponovi postupak. U drugom slučaju, presuđeno je u Perićkinu korist.

Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić" Foto: Privatna arhiva

- Po presudi Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić" mora iz sopstvenih sredstava da mi isplati više od 167.000 dinara za sve troškove postupka. Uz to oni su plaćali i advokata koji ih je zastupao - kazala je Perić.

Ona dodaje da ovde neće stati, ali da je pravda zadovoljena i da se izborila za svoja prava.

VIDEO: Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    23. oktobar 2018 | 10:32

    Sve je to lepo. Svako ima pravo da dobije što mu pripada. Samo mi nije jasno kako to bolnica će ovu brljotinu da plati iz vlastitih sredstava. Nije to napravila bolnica, nego nesposobni direktor i ekipa. To treba oni da plate. Nije čudno što nemaju potreban materijal za lečenje, plaćaju skupe advokate i zamajavaju se po sudovima.

  • Dekky

    23. oktobar 2018 | 08:50

    Referent pravnih poslova? Oni rade prekovremeno? Ajd da je lekar ili medicinska sestra... ali te pravne sluzbe nikad i nerade pogotovu u drzavnoj firmi... a kad joj vidim nokte od pola.metra cuj prekovremeno

  • MOKI

    23. oktobar 2018 | 09:07

    IVANA SVAKA CAST

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA