• 20

Ako nameravate da pecate, od 1. januara će vas to više koštati: Najskuplje je bacati udicu u jednoj reci

Tek doneti pravilnik donosi i nove cene

  • 20

Cena godišnje dozvole za rekreativni ribolov od 1. januara 2019. godine iznosiće 7.000 dinara, što je 1.000 dinara više nego što su pecaroši davali ove godine. Sa druge strane, oni koji žele dnevnu dozvolu moraće da izdvoje 1.000 dinara.

Cena je nešto niža za penzionere starije od 65 godina i osobe sa telesnim oštećenjem od 60-80 odsto, jer će oni plaćati duplo nižu cenu, 3.500 dinara.

Najnižu cenu plaćaće osobe sa telesnim oštećenjem većim od 80 odsto, ljudi sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, vojni invalidi i civilni invalidi rata. Oni će za godinu dana pecanja plaćati samo 600 dinara.

Pecanje skuplje od 1. januara, Foto: Milena Đorđević

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov na ribarskom području u zaštićenom području iznosi 4.000 dinara, ali i tu ima izuzetaka.

Za zaštićena područja "Sićevačka klisura", "Jelašnička klisura", "Jerma", "Ritovi donjeg Potisja", "Bara Trskovača", "Palić", "Ludaško jezero", "Ponjavica" i "Karaš – Nera" godišnja dozvola košta 2.000 dinara.

Pecanje u parkovima prirode "Zlatibor" i "Radan" koštaće 3.000 dinara, na "Đerdapu", "Staroj Tisi", "Obedskoj bari", "Gornje Podunavlje", "Uvac" iznosi 5.000 dinara. Lov ribe u "Staroj planini" iznosi 6.000 dinara, dok je najskuplji u "Klisuri reke Gradac", gde godinu dana bacanja udice košta 10.000 dinara.

(G. Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peki

    zabranite privredni ribolov i 90 posto prekrsaja ste resili,

  • milan

    Vec duzi niz godina ne postoji procenjivanje invaliditeta po "procentima", vec procenu se procena vrsi u tri kategorija : Potpun gubitak radne sposobnosti, delimicni gubitak radne sposobnosti i normalne radne sposobnosti. Prve dve kategodije imaju status lica sa invaliditetom, dok trece nema. Ono sto je ovde nelogicno je da lica sa delimicnim gubitkom radnih sposobnosti su diskriminisana jer nemaju nikakvih prava. Sada trenutno umanjenje dozvole mogu ostvariti samo lica da potpinim gubitkom radne sposobnosti a druga kategorija mora da placa punu cenu dozvola. Lica koja su postala invalidi pre vise od 10-tak godima imaju resenja u kojima je iskazan invaliditet u procentima, dok novijeg datuma postoje samo procene u pomenute tri grupe bez procenata i bez mogucnosti kupovine dozvole po cenama koje bi trebalo da važe za lica sa invaliditetom? Dali je ikome ovo čudno u zemlji poput naše?

  • Aleksa

    Više struje, više mreža, više uhvaćene ribe u lovostaju.. košta to narode. A tako će nam i biti, sve dok se ne udružimo kao alasi... naši najveći i najalaviji kormorani na vodama.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima