U Prokuplju se najviše kradu drva: Od početka godine lopovi su odneli preko dva miliona dinara

U ovim slučajevima nisu uzete u obzir svakodnevne krađe ogrevnog drveta i seče šume duž administrativne linije sa južnom srpskom pokrainom Kosovom i Metohijom

  • 0

Prokupačka opština je na neslavno prvom mestu po broju šumskih krađa, saopštilo je Šumsko gazdinstvo „Toplica“ . Tako je za prvih deset meseci ove godine zaplenjeno 493,41 kubnih metara ogrevnog drveta. Zaposleni u Šumskoj upravi Prokuplјe oduzeli su 256,71 kubni metar ogrevnog drveta, Kuršumlije 165,34, a Blaca 71,36 kubnih metara. Ako uzmemo u obzir da je u prodaji kubni metar drva od 4. 500 do 5. 000 dinara, reč je o ozbilјnom novcu.

Reč je o krađama u privatnim šumama i one su registrovane tokom transporta.

- U odnosu na prethodne godine, oduzeto je više ogrevnog drveta od pojedinaca koji nisu imali odgovarajuću dokumentaciju za seču i promet. U akcijama oduzimanja ogrevnog drveta imali smo izuzetno dobru saradnju sa pripadnicima Policijske uprave Prokuplјe- rečeno je u Šumskoj upravi “Toplica” u Kuršumliji.

U ovim slučajevima nisu uzete u obzir svakodnevne krađe ogrevnog drveta i seče šume duž administrativne linije sa južnom srpskom pokrainom Kosovom i Metohijom.

Kako smo nezvanično saznali, na tom potezu Albanci iz podujevske opštine svakodnevno kradu drva, pa ispada da posle njih po ovome u Toplici najpoznatiji su Prokupčani.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA