Iščupane bandere i pokidani kablovi, leteće reklame, vetar tutnjao 70 km/h po Vranju: Za pola sata nevreme učinilo zlo (FOTO)

Udari vetra brzine 70 kilometara na čas protutnjali su Vranjem

  • 2

Snažno nevreme i udari vetra brzine i do 20 m/s zahvatili su sinoć područje Vranja i naneli popriličnu materijalnu štetu.

Nadležne službe su postupale po svim najkritičnijim prijavama opasnosti po bezbednost građana, a na tri lokacije su pale ulične bandere, prenosi vranjenews.rs.

Na sedam lokacija je bilo pokidanih kablova, a na pet lokacija vetar je odneo svetleće reklame.

Udari vetra podigli su zaštitnu ceradu sa metalnom konstrukcijom sa jednog kamiona i blokirali saobraćaj u jednoj gradskoj ulici.

Načelnik Komunalne policije Ivica Tašković izjavio je za Vranje News da su teže posledice nevremena izbegnute zahvaljujući brzoj reakciji nadležnih službi, ali i dozi sreće.

Foto: Facebook/Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

- Udari vetra išli su od 19 do više od 20 metara u sekundi, što je negde više od 70 kilometara na čas. Glavni problemi sa kojima smo se susreli na terenu su sedam oštećenih bandera, od kojih su tri potpuno pale; na sedam lokacija došlo je do kidanja kablova, srećom pretežno telefonskih i vodova za kablovsku televiziju, a manje elektroenergetskih instalacija EPS-a. Kritičniji slučaj zabeležen je na putnom pravcu Vranje - Neradovac, gde je usled padanja bandere i varničenja strujnog kabla došlo do manjeg požara, ali je vatra brzo ugašena - istakao je Tašković.

Komunalna policija primila je više od 30 poziva i prijava građana o šteti i to za samo pola sata. Kako se navodi na zvaničnom gradskom sajtu, patrole "komunalaca" su izašle na teren i bile u stalnoj komunikaciji sa nadležnim državnim i gradskim javnim preduzećima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milomir

    25. oktobar 2018 | 14:51

    Na zapadu retko da se vide bandere sve je podzemno postavljeno svi kablovi jedino u srbiji ima po banderama kablovi za dalekovod za niski napon za ulicno svetlo za telefon za kablovsku televiziju fali samo creva za vodovod .pa normalno nemoze bandera da izdrzi sve to mpra da pade bre..

  • Cana

    25. oktobar 2018 | 13:00

    Viša sila koju niko ne može zaustaviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA