≫ 

Najpoznatija snajperistkinja ukrajinskog fronta je Srpkinja: Igumanija Ksenija "pala" je zbog droge, odrobijala, pa nestala u kandžama rata (FOTO)

U jednom trenutku je htela da promeni veru i bude muslimanka, ali je odustala i rešila da ide u manastir Trumane, gde je postala igumanija, a njeno novo ime je bilo Ksenija

  • 4

Bagira, najpoznatija snajperistkinja na ukrajinskom frontu, koja ratuje na strani proruskih snaga, u stvari je Danijela Lazović, Srpkinja iz Gornjeg Milanovca.

U tekstu u kojem otkriva njen životni put - od uspešne sportiskinje preko osuđenog dilera droge i monahinje, do "zaštitnog lica" Srba na ukrajinskom ratištu, "Blic" navodi da su ukrajinski mediji u više navrata pisali o ovoj Srpkinji, ali da su njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutovana do sada ostali skriveni.

Međutim, izvor blizak porodici snajperistkinje, rekao da je Lazović trenirala rukomet kao mlada, a da se zbog treninga iz Gornjeg Milanovca preselila u Golubac, blizu manastira Trumane.

Foto: Youtube/Новороссия Актуальные новости

Prema rečima neimenovanog izvora, u jednom trenutku je htela da promeni veru i bude muslimanka, ali je odustala i rešila da ide u manastir Trumane, gde je postala igumanija, a njeno novo ime je bilo Ksenija.

- Često je odlazila u Beograd, mada niko nije znao zbog čega. Navodno je ostajala kod neke prijateljice. Čim bi napustila manastir, skidala je mantiju i ponašala se potpuno drugačije. Njeni odlasci na Kosovo bili su sve češći, sve je bilo pod velom tajne. Nakon nekog vremena postala je sumnjiva policiji - kaže izvor.

Ubrzo je, dodao je, otkriveno da "mati Ksenija" zapravo diluje narkotike, koje neretko i sama konzumira.

Foto: Youtube/Boki

Zbog tih dela je uhapšena i osuđena na zatvorsku kaznu, a po izlasku iz zatvora, nestala je.

Prema saznanjima lista, Srbiju je napustila u novembru 2014, otišla na teritoriju istočne Ukrajine, u mesto Snežnoe, i pridružila se komandi "Oplot" u čijem sastavu je delovala proruski orijentisana paravojna jedinica pod nazivom "Srpski hukarski puk".

U intervjuu, koji je dala donjeckoj novinskoj agenciji, na tečnom ruskom jeziku je govorila da se protivi članstvu Srbije u EU, ističući da je na ukrajinsko ratište došla isključivo iz zahvalnosti prema Rusiji i njenom narodu.

VIDEO: Pred ovim ženama drhte i najhrabriji muškarci

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt-Bec

    26. oktobar 2018 | 11:46

    Neka te na ovo zemaljskom putu, Bog sacuva Sestro!!!

  • Stefan

    26. oktobar 2018 | 10:33

    Daje otishla u Siriju bila bi terorista i odgovarala bi sudu naki od njih uchestvuju u rajelitiju

  • Viki

    26. oktobar 2018 | 14:29

    Ovito da je nestabilna licnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA