Skoro 20.000 građana na besplatnim preventivnim pregledima

Javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko je porasla u našem društvu

  • 1

Tokom današnje akcije besplatnih preventivnih pregleda 19.792 građana je obavilo pregled u nekoj od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Svi građani, i oni bez kartice zdravstvenog osiguranja, danas su bili u prilici da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicirida i holesterola, a dame su mogle da obave i preventivne ultrazvučne preglede grudi, i mamografske preglede.

Današnja akcija je 11. po redu, a veliko interesovanje i masovan odziv najbolja su potvrda da su građani Srbije prepoznali značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i da je javna svest o značaju prevencije kao osnove očuvanja zdravlja višestruko porasla u našem društvu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Upravo to, kao i nekoliko hiljada građana Srbije kod kojih je prilikom pregleda otkriveno i prevenirano neko od ozbiljnih oboljenja, cilj su ove akcije Ministarstva zdravlja, koje će sa aktivnostima usmerenim ka prevenciji nastaviti i u narednom periodu, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    28. oktobar 2018 | 22:18

    Jadna je drzava ciji gradjani mora da cekaju akcije besplatnih pregleda da bi se pregledali zbog nemogucnosti da gradjani imaju overene knjizice. Stvarno nam mnogo dobro ide ovako nije bilo ni za vreme totalne ekonomske blokade nase zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA