≫ 

Gori Toplički okrug: U ovom trenutku na tri mesta izbio je požar, a tokom dana vatrogasci su deset puta gasili vatru

Ovo je postao ozbiljan problem

  • 1

Trenutno su vatrogasci angažovani na gašenju požara kod Suve Česme na izlazu iz Prokuplјa, u selu Bele Vode i u selu Zlata kod Žitorađe. Pre tri dana bilo je u jednom danu čak 13 požara.

Kako prokupački vatrogasci pokrivaju sve četiri opštine Topličkog okruga, poslednjih dana ne staju, jer je učestalo palenje šiblјa i granja po njivama.

U svim požarima krivac je lјudski faktor, a gorele su njive, voćnjaci i strnjišta. Iako se u više navrata apelovalo na građane da ne pale bilјne otpade po svojim njivama, efekta nema.

- Bukvalno na svakih pola sata izbije polјski požar. Najgore je kao sada kada su u istom trenutku na tri različita mesta, pa vatrogasci bukvalno ne znaju na koju stranu da krenu - rekao nam je sagovornik koji je prethodnih dana bio svedok nekoliko požara.

To je, kako on kaže, postao ozbilјan problem, a građani ne shvataju ozbilјnost situacije.

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    30. oktobar 2018 | 00:15

    Kada bi inspektori radili svoj posao i kažnjavali počinioce jer se zna čije su njive ne bi se to dešavalo! Anarhija svuda vlada nažalost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA