≫ 

Srpkinje se otimaju o ove čudne kostime uoči Noći veštica, a naši muškarci žele da budu opasniji (ANKETA)

Iznajmljivanje od 2.000 pa do 5.000 dinara, a izbor je...

  • 44

Euforija pred Noć veštica počela je i u Srbiji, na zidovima duž Beograda posteri klubova sa najavama za ludo veče pod maskama, a prodavnice koje izdaju kostime imaju pune ruke posla.

- Svake godine imamo sve više posla, iznajmljivanje počinje nekoliko nedelja pre kada se kostimi rezervišu, a mnogi čekaju i poslednji trenutak no tada je izbor manji. Momci i devojke ludi su za kostimima, a proslave Noći veštica organizuju se u klubovima, kafićima, dok mnogi prave i privatne žurke - započinje priču radnica jedne prodavnice kostima u Beogradu.

Foto: Tanjug / AP

Većina se odlučuje da iznajmi kostim, dok ima i onih koji ih kupuju. Interesantno je da slična tematika zanima i muškarce i žene, svi žele da budu maskirani u "horor" izdanja, ali devojke u svoje maske vole da ubace i određenu dozu seksipila i erotičnosti.

- Muškarci uglavnom žele da se maskiraju u smrt, to im je iz nekog razloga veoma interesantno. Ima onih koji žele da budu vampiri i zombiji, dok se pojedinci odlučuju samo za šminkanje lica, i obično traže da im se naslikaju rane na licu sa puno krvi, verovatno zbog igrica - dodaje prodavačica.

Jezive opatice Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, najtraženija ženska maska ove godine je maska opatice.

- Iz nekog razloga opatice su veoma popularne, verovatno zbog filma "Opatica iz pakla" koji je izašao ove godine. Zanimljive su im i maske veštica, vampirica, žene-mačke ali i grčkih boginja. Sve više škola takođe pravi priredbe za Noć veštica pa su nam deca najčešće mušterije - kaže ona.

Popularne su i veštice Foto: Tanjug/AP

I ono što verovatno sve zanima, koliko iznajmljivanje košta.

Iznajmljivanje kostima za decu je od 1.600 do 2.500 dinara, a za odrasle od 2.000 pa do 5.000. Što se kupovine tiče cene su znantno veće. Za decu od 3.500 do 8.000, a za odrasle od 7.000 do 15.000 dinara.

Foto: Tanug/AP

U gradu je organizovano mnogo tematskih žurki povodom ovog praznika.

"Iskopajte fotke iz vrtića, s rekreativnih nastava, pronađite stare plastične maske  dođite i opravdajte silne diplome i medalje za najbolje maske koje ste dobijali kao mali! A ko ih nikad nije dobio (ima nas, šmrc), sredićemo nešto bez brige " - deo je najave za žurku u jednom beogradskom lokalu.

Maske koje su pravljene nekada, mnogo se razlikuje od onih koje su danas u ponudi u prodavnicama. To su uglavnom bili jednostavni, improvizovani kostimi, od jeftinih materijala. Devojčice su uglavnom na maskenbalima bile Pipi duge čarape, jer bi mamama bilo najlakše da im nacrtaju po koju pegu, naprave kikice i obuju različite čarape.

U vreme popularne serije Kasandra, maskenbali su bili prepuni malih Kasandri, a dečaci su mahom bili Indijanci ili bi stavili kartonske maske preko lica i bili moćni rendžeri i drugi likovi iz crtaća.

Danas su kostimi znatno bogatiji, lepši ali i skuplji. Retko koje dete danas možemo videti sa jeftinom maskom, već uglavnom nose iznajmljene kostime.

Kako ste se vi maskirali nekada, a kakav kostim biste nosili danas? Ostavite nam odgovore u komentarima.

Noć veštica u Americi sve bizarnija

(M.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    30. oktobar 2018 | 22:25

    Posti se na ribi i crveno je slovo,Sveti Luka,apostol se obelezava sutra.

  • Boža zemunac

    30. oktobar 2018 | 21:04

    Kakva noć veštica ? Sutra je Sveti Luka. Svima koji slave srećna slava.

  • Balkan Beat

    30. oktobar 2018 | 21:00

    Ne mogu da vjerujem da postoji i jedan jedini Srbin na ovoj planeti koji oblači neki kostim i slavi noć vjestica. To ne može biti jer to je mimo svaki zdrav razum i mimo dušu slovensku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA