Đorđe današnji dan slavi kao drugi rođendan: Pao sam sa sedam metara visine, i bio svestan sve do bolnice, gde sam se onesvestio

Limarski posao je poprilično opasan jer je uvek na velikoj visini

  • 2

"Da nisam razmišljao, sigurno bih se prosuo kao palačinka sa sedam metara kolika je bila visina sa koje sam pao. Sreća je da sam se okrenuo na glavu i pružio ruke, kao da skačem u bazen" - priseća se događaja od pre pet godine limar Đorđe Vulić iz Prokuplja, koji današnji dan, odnosno 4. novembar, od tada slavi kao drugi rođendan.

Kako limar stalno je na visini, a pre tačno pet godina pao je sa sedam metara i srećom samo polomio obe ruke. U zavojima je ostao do 30. decembra.

Đorđe Vulić Foto: Telegraf.rs

- Bio sam na skeli i radio kuću u prokupačkom selu Šumarovac. Odjednom se daska pomerila i počeo sam da padam. Samo sam razmišljao kako da izbegnem one daske koje su bile ispod one na kojoj sam stajao, pa sam se odgurnuo, okrenuo na glavu i direktno se zabio u zemlju. Ruke sam mahinalno pružio napred i to me je spasilo. Da sam slučajno pao na dasku ispod, pa na zemlju polomio bih kičmu sigurno. U tim trenucima samo sam razmišljao kako da padnem i da se što manje povredim i zašto se nisam vezao - priseća se Đole koji sa ocem i bratom ima limarsku radnju „Tole, Đole, Neša“ u Prokuplju.

Na zemlji je još uvek bio svestan iako je zadobio i povrede glave, ali manje. Tek se u bolnici onesvestio.

Đorđe Vulić Foto: Telegraf.rs

- Do bolnice me je odvezao gazda kod kojeg sam radio. Iako smo pozvali Hitnu, nije hteo da čeka. Na kraju sam prošao sa obe polomljene nadlaktice - dodaje naš sagovornik.

I ne samo da je siguran da ga je toga dana Bog pogledao, nego je i naučio jednu važnu lekciju.

- Čim sam ozdravio otišao sam i kupio sve moguće pojaseve za vezivanje i više se ne odvajam od njih. Doduše ponegde ne mogu da se upotrebe, ali je to retko- dodaje Đole.

A visina je nešto što je nezaobilazno za limara. Do sada je Đole obavljajući svoj posao stigao do 28 metara u visinu. Kako kaže, nije sve jedno, ali mora se, jer se od toga živi.

- Nisam učio školu. Moj otac je limar, pa sam sa njim krenuo, a onda i moj brat. Ovaj posao je sada već tradicija, ali priznajem, na visinu nikako da se potpuno naviknem- kaže nam Đole, koji je pozitivna ličnost i koji se dok nam priča neverovatnu priču o svom srećnom padu šali na svoj račun.

(B.R./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA