≫ 

U Srbiji se ponovo rađaju ljubičaste krave: Ćetulja je na svet donela tele koje neodoljivo podseća na ono iz reklame za čokoladu (VIDEO)

Tele je posebno umiljato i zanimljivo deci u selu

  • 3

U domaćinstvu Radovana i Ružice Bošković u selu Tripkova, krava je otelila muško tele ljubičaste boje, koje je odmah postalo atrakcija u ovom selu. Mnogi koji su ga videli kažu da neodoljivo podseća na ono iz reklame za čokoladu.

Tele ljubičaste boje 1. novembra otelila je krava Ćetulja koju su Boškovići kupili u Novoj Varoši. Po njegovom dolasku na svet primetili su da je nešto drugačije, jer ima svetlo ljubičastu boju, koja je u međuvremenu malo izbledela. Prinova u štali Radovana Boškovića nije previše iznenadila domaćina, jer je ovakav slučaj imao i prošle godine.

Ova sućušna atrakcija obradovala je i Radovanovu suprugu Ružicu, koja mu poklanja veliku pažnju. Kaže da je veoma umiljato i da je posebno zanimljivo njihovim unučićima.

Tele je vrlo umiljato/ Foto: Glas zapadne Srbije

Nesvakidašnja boja teleta, koje još uvek nema odgovarajuće ime, najverovatnije je rezultat ukrštanja različitih rasa.

- Po informacijama koje je dao sadašnji vlasnik grla, ova krava je melez. Ali, ona u sebi poseduje gene montafonske rase, holštan-frizijske i naravno simentalca. Osemenjavanjem ove krave sa semenom simentalske rase dobijen je taj efekat. Tele je ljubičaste boje, ali vremenom će ta boja nestati i tele će dobiti mišju boju. U svakom slučaju ovo je nešto što je veoma interesantno i atipično za ovaj kraj - objašnjava Ivan Gujaničić iz Zlatiborskog Eko agrara.

VIDEO: Čudo ili prokletstvo? U Indiji se rodilo dvoglavo tele

(Telegraf.rs/Glas zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OOUR

    8. novembar 2018 | 21:15

    To neko doneo “pelcer” iz Švice, sad i mi možemo od njih da pravimo Milka čokolade!

  • lemi

    8. novembar 2018 | 22:02

    koji deo tarabica i kad ce zuti ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA