153

Srbija ima čime da se brani! Održana vojna vežba "Vek pobednika 1918-2018" na poligonima od Titela do Pešterske visoravni (FOTO) (VIDEO)

Reč je o jednoj od najvećih vojnih vežbi u regionu u kojoj će učestvovati 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema

Vežba, Vojska, Godišnjica, Pasuljanske livade
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije, Tanjug/AP/Marko Drobnjaković,

U čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu u Srbiji se danas održala velika vojna vežba "Vek pobednika 1918-2018" u kojoj je učestvovalo 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema. Prikazu borbene gotovosti prisustvovao je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić kao i državni i vojni vrh Srbije.

16.00 - Ministar odbrane se obratio pripadnicima Vojske Srbije

Ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, rekao je da je ovo vežba koja je pokazala da je naša vojska spremna da se nosi sa svim izazovima i ako ikad neko poželi zlo našem narodu, moraće da zna da je ova Vojska Srbije spremna da zaštiti građane Srbije.

Ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, rekao je da je ovo vežba koja je pokazala da je naša vojska spremna da se nosi sa svim izazovima-Foto: Printscreen

- Ovo nisu kombinovane, već organske jedinice, onakve kakve jesu i radile su baš ono za šta su pripremane. Vežba kao što je ova ne može da se pripremi za dan. Vojska RS se, iz vojske koje je bila gotova da nestane, pretvorila u naprednu, bolju, savremeniju. Zato hoću da se zahvalim vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću, kao i načelniku Generalštaba Mojsiloviću i svima koji su zaslužni za ovo što smo danas videli - rekao je Aleksandar Vulin.

Ovom prilikom najvaio je novo povećanje plata za vojnike.

- Vežbu ocenjujem kao vrlo dobru, kao razlog za ponos svakog našeg pripadnika, ali i svakog građanina naše zemlje - rekao je ministar.

Ovim je velika vojna vežba "Vek pobednika 1918-2018" završena.

15.40 Učesnici vežbe kod Titela iz Rečne flote završavaju defileom

Uspostavljen je pontonski most na Tisi kojim prelaze borbene snage. Most je dugačak 200 metara i ima 32 članka. Mesto prelaska obezbeđuju dva aviona MiG 29.

14.45 - Kod Titela počela vežba sa 40 plovila, na vodi i čuveni "superaleb G-4"

Na ušću Begeja u Tisu, kod Titela, počela je vežba u kojoj je angažovano 40 plovila, od čega 15 brodova, avioni mig-29 i "superaleb G-4", kao i artiljerija.

Na ušću Begeja u Tisu, kod Titela, počela je vežba u kojoj je angažovano 40 plovila, od čega 15 brodova, avioni mig-29 i "superaleb G-4", kao i artiljerija-Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Borbeni brodovi Rečne flote formiraju raspored za napad po neprijateljskim brodovima koji upravo počinje. Brodska artiljerija dejstvovaće u napadu najpre sa pramčanog dela, a zatim, posle uspešnog izvršenja napada brodovi se okreću i izvlače sa mesta borbe, dejstvujući po neprijateljskom brodovima sa krmenog dela.

Rečna flota i Specijalna brigada prikazuju protivdiverzantsko dejstvo ronilaca s podvodnim naoružanjem-Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Rečna flota i Specijalna brigada prikazuju protivdiverzantsko dejstvo ronilaca s podvodnim naoružanjem, dejstvo grupe brodova i patrolnih čamaca, desantnih i višenamenskih brodova u izvršavanju bojevih gađanja.

Komandni brod "Kozara" menja lokaciju radi praćenja drugog dela vežbe na Titelu.

14.35 - U okolini Sremske Mitrovice tenkovski bataljon demonstrira uvođenje u borbu

Tenkovski bataljon Vojske Srbije izvršio je marš u cilju stvaranja uslova za uvođenje u borbu kako bi pokazao osposobljenost tenkovskog bataljona za realizaciju marša u uslovima ravničarskog predela i spremnost da odgovori na eventualne izazove, rizike i pretnje po bezbednost Srbije.

Ukupno je angažovano 30 borbenih sredstava i oko 100 vojnika.

Tenkovski bataljon Vojske Srbije izvršio je marš u cilju stvaranja uslova za uvođenje u borbu-Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Tokom izvođenja vežbe prikazani su postupci posada tenkova pri nailasku neprijateljske avijacije, pri nailasku na kontaminirano zemljište i mine, ukazivanje pomoći ranjenima, prelazak preko mosta i postupci tokom marša.

14.00 - Specijalna taktičko-pokazna vežba na Zvorničkom jezeru

Na Zvorničkom jezeru angažovano je ukupno 20 borbenih sredstava i oko 100 pripadnika Specijalne brigade i Rečne flote koji su izveli diverzantski napad na elemente borbenog rasporeda neprijatelja.

Prikazana je vrhunska taktička osposobljenost, vatrena osposobljenost i efikasnost i efekta dejstva izviđačko-diverzantskih grupa. Uspešna dejstva pokazala su spremnost Vojske Srbije da brzo i odlučno reaguje na sve pokušaje ugrožavanja teritorije, ljudi i imovine.

Na Zvorničkom jezeru angažovano je ukupno 20 borbenih sredstava i oko 100 pripadnika Specijalne brigade i Rečne flote-Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

To je ujedno i potvrda spremnosti snaga za brzo reagovanje na širok dijapazon mogućih pretnji, kojima su danas stvarno ili potencijalno izložene sve države sveta. Na svaki pokušaj ugrožavanja odgovor specijalaca Vojske Srbije biće adekvatan i efikasan.

13.35 Prikaz sposobljenosti jedinica u dejstvu protiv terorističkih grupa

Na poligonu "Međa" kod Leskovca oko 600 pripadnika Specijalne brigade, Trećeg bataljona Vojne policije i RViPVO prikazuju, uz angažovanje 74 borbenih vozila, osposobljenost jedinica u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka u dejstvu protiv terorističkih grupa.

Taktička vežba po temi "Ojačani bataljon vojne policije u protivterorističkoj operaciji" ima više celina, a najznačajnije su specijalni desant, klasični desant, napad timova na terorističku bazu, napad timova na teroriste koji se izvlače i napad timova na vozilo i bekstvo terorista u samom vozilu.

Na poligonu "Međa" kod Leskovca pripadnici Specijalne brigade, Trećeg bataljona Vojne policije i RViPVO prikazuju osposobljenost jedinica protiv terorističkih grupa-Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vežba je veoma dinamična i ovo je samo deo prikaza osposobljenosti pripadnika Specijalne brigade i Kopnene vojske u realizaciji namenskih zadataka.

13.15 - Prikaz protivnuklearne, hemijske i biološke odbrane

Na vežbi na Velikom Jastrepcu učestvuju pripadnici 246. bataljona ABHO iz Kruševca. Oni su danas prikazali angažovanje pripadnika jedinice na zadacima protivnuklearne, hemijske i biološke odbrane, zatim na osmatranju i izviđanju pravaca i rejona borbenih dejstava, obradi prikupljenih podataka i dekontaminaciji kontaminiranih jedinica.

Na vežbi na Velikom Jastrepcu učestvuju pripadnici 246. bataljona ABHO iz Kruševca-Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Na Velikom Jastrepcu angažovano je 26 borbenih sredstava i 120 vojnika koji su prikazali formiranje stanice za dekontaminaciju ljudstva i sredstava ratne tehnike, kao i rad osmatračnice u momentu i nakon nuklearne eksplozije.

Cilj svih dejstava je da se kontaminirana jedinica postupcima dekontaminacije ponovo uvede u borbu.

12.45 - Završena vežba, predsednik Srbije poručio: Ovo pokazuje svu sposobnost Vojske Srbije

Posle završetka vežbe predsednik Vučić ocenio je prikaz veoma uspelim, koji pokazuje svu sposobnost Vojske Srbije.

Obraćanje predsednika Srbije posle pokazne vežbe na Pešteru možete pogledati OVDE.

12.15 - Prikaz sredstava koja će uskoro biti uvedena u naoružanje Vojske Srbije

Na Pešteru su angažovana i sredstva koja će uskoro biti uvedena u naoružanje Vojske Srbije, sistem "PASARS" i haubica 155mm B52 "Nora".

Na Pešteru su angažovana i sredstva koja će uskoro biti uvedena u naoružanje Vojske Srbije, sistem "PASARS" i haubica 155mm B52 "Nora"-Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

11.50 - Počela vežba "Borbena grupa u maršu sa prelaskom u napad" 

Brigadni general Željko Kuzmanović dao znak, za početak vežbe na Pešteru koju izvodi Druga brigada Kopnene vojske, u sadejstvu sa Četvrtom brigadom Kopnene vojske i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Počela vežba "Borbena grupa u maršu sa prelaskom u napad"-Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Na vežbi je angažovano oko 2.000 vojnika i više od 100 borbenih sredstava i biće demonstrirana dejstva lovačke avijacije, lovačko-bombarderske avijacije, artiljerijskih sredstava i tenkova, uz korišćenje borbenih sredstava koja će uskoro biti uvedena u naoružanje Vojske Srbije.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Posle vatrene podrške avijacije krenula je vatrena artiljerijska i raketna priprema.

11.30 Vučić i Dodik stigli na Pešter

Najviši državni, vojni i crkveni predstavnici stigli su na Pešter, a sa Aleksandrom Vučićem, premijerkom Brnabić i ministrima, vežbu će posmatrati i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ali i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Sa Aleksandrom Vučićem, premijerkom Brnabić i ministrima, vežbu će posmatrati i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

11.05 Na poligonu "Orešac" Vojna policija izvodi protivterorističku operaciju

Više od 150 pripadnika Petog bataljona Vojne policije izvodi protivterorističku operaciju realizacijom posedanja linije šire blokade, pretrage terena, okruženja terorističke grupe, napada na terorističku grupu i potere za odbeglim teroristima.

Na vežbi po temi "Bataljon Vojne policije u blokadi, okruženju i uništenju terorističke grupe" upotrebljene su jedinice na borbenim vozilima Vojne policije M-86 sa kojih nišandžije dejstvuju iz mitraljeza M-86. Dejstvuju snajperski parovi, strelci sa automatskim puškama, automatima i pištoljima.

10.45 - Na poligonu "Borovac" kod Bujanovca počela pokazna vežba

Na vojnom kompleksu "Borovac" kod Bujanovca, počela je pokazna vežba koju izvode pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije. Na vežbi je angažovano oko 1.000 vojnika i 100 borbenih sredstava. Nosilac vežbe je Četvrta brigada, a komandant je brigadni general Slobodan Stopa.

Na vojnom kompleksu "Borovac" kod Bujanovca, počela je pokazna vežba koju izvode pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije-FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Cilj vežbe je da prikaže obučenost snaga za reagovanje u izvođenju taktičkih radnji i postupaka u toku izvođenja operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću. Težiše je na prikazu obučenosti snaga za komandovanje u radu na donošenju odluke, pripremi za organizovanje operacije i komandovanju jedinicama u operaciji.

10.15 Vučić: Osam "migova" prvi put u istoriji Srbije na našem nebu

Posle pokazne vežbe i obilaska poligona Pasuljanske livade, predsednik Srbije je rekao da je ovo istorijski trenutak za Srbiju. On je izrazio zadovoljstvo prikazanim dejstvima i najavio još više savremenog naoružanja i još bolji standard pripadnika Vojske Srbije.

Videli smo prvi put u istoriji Srbije osam "migova 29" na našem nebu-FOTO: Printscreen

Posebno je istakao da danas tokom vežbe artiljerija efektno tuče po ciljevima, da rakete pogađaju ciljeve, tenkovi u napadu deluju moćno, a srećan sam da čak 8.000 ljudi danas vežba i već vidimo koliko su spremni i osposobljeni.

- Videli smo prvi put u istoriji Srbije osam "migova 29" na našem nebu. Nikada to nismo imali i čini mi se da bismo još bolje mogli da branimo Srbiju uz još neke letilice - poručio je Vučić.

10.15 - Vojska Srbije prikazala svoje najjače oružje

Vojska Srbije priredila je pravi borbeni spektakl Pasuljanskim livadama.

Vojska Srbije priredila je pravi borbeni spektakl Pasuljanskim livadama-Foto: Tanjug/Rade Prelić

Najbolje srpsko oružje i najspretniji vojnici pokazali su svoje pravo umeće i sposobnost na delu.

Detaljnije o tome čitajte OVDE.

10.10 - Izviđački organi demonstriraju neutralisanje neprijatelja

Počeo je prikaz dejstava izviđačkih organa u različitim uslovima. Predsednik Vučić obilazi teren gde deluje izviđačka patrola i neutrališe neprijatelja. Od zarobljenih se prikupljaju obaveštajni podaci.

Predsednik Vučić obilazi teren gde deluje izviđačka patrola i neutrališe neprijatelja-Foto: Predsednistvo Srbije

09.45 - Završena vežba na Pasuljanskim livadama, sledi predstavljanje opreme

Po završetku vežbe predsednik Vučić i gosti razgledaju prikaz dejstava izviđačkih organa u različitim uslovima i obilaze taktičko-tehnički zbor, na kome su izložena zaštitna oprema, naoružanje i optoelektronskih sredstava.

Predsednik Vučić i gosti razgledaju prikaz dejstava izviđačkih organa u različitim uslovima i obilaze taktičko-tehnički zbor-Foto: Predsednistvo Srbije

Od balističke opreme tu su komplet balističke opreme "0" serije čiji je proizvođač JUMKO Vranje. Od naoružanja izloženi su pištolj 9mm GLOCK 17, puška automatska 5,56mm G36C, puška automatska 5,56mm HK 416, puška automatska 5,56mm SCAR L ckuc, puška automatska 5,56mm SCAR L std i puškomitraljez 5,56mm FN MINIMI.

Po završetku vežbe predsednik Vučić i gosti razgledaju prikaz dejstava izviđačkih organa u različitim uslovima-Foto: Predsednistvo Srbije

U optoelektronskim sredstvima su binokular dvogled pasivni „DVS-8“, laserski daljinomer dnevno/noćni "MOSCITO", termovizijska kamera multifunkcijska "JIM UC" i kamera termovizijska "Flir Recon B9".

Tu je i više sredstava protivdiverzantske zaštite, kao što je detektor eksploziva "NTJA-II".

09.30 -  Počeo prikaz sadejstva avijacije, tehničkih i oklopnih jedinica

U toku je izvođenje vežbe i prikaz sadejstva avijacije, tehničkih i oklopnih jedinica, kao i ostalih jedinica. Angažovano oko 2.000 vojnika i više od 100 borbenih sredstava.

9.15 Počela vežba "Borbena grupa u napadu", "migovi 29" nadleću poligon

Dat je signal za početak vežbe i poligon nadleće šest migova 29. Vežbu komentariše rukovodilac vežbe pukovnik Slađan Stamenković, komandant Treće brigade Kopnene vojske.

Počela vežba "Borbena grupa u napadu", "migovi 29" nadleću poligon-FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Nosilac vežbe je Treća brigada Kopnene vojske, a sadejstvuju Mešovita artiljerijska brigada i 98. i 204. vazduhoplovna brigada iz sastava Ratnog vazduhoplovstva.

Na vežbe po temi „Borbena grupa u napadu“ na ovom poligonu angažovano je oko 2.000 vojnika i više od 100 borbenih sredstava. U toku je izvođenje vežbe i prikaz sadejstva avijacije, tehničkih i oklopnih jedinica, kao i ostalih jedinica koje učestvuju u vežbi.

8.30 - Predsednik Srbije stigao na Pasuljanske livade

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je na Pasuljanske livade, gde su ga dočekali premijerka Ana Brnabić, ministri odbrane Aleksandar Vulin i unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić, kako bi se obavila svečana ceremonija i održao prikaz vežbe "Borbena grupa u napadu".

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je na Pasuljanske livade-Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednika i vrhovnog vojnog komandanta Vojske Srbije dočekao je svečani stroje Garde, a komandant Kopnene vojske Milosav Simović predao raport. Posle toga dat je signal za početak vežbe.

Predsednika i vrhovnog vojnog komandanta Vojske Srbije dočekao je svečani stroje Garde, a komandant Kopnene vojske Milosav Simović predao raport-Foto: Predsedništvo Srbije

8.00 - Kobre održale taktičko-pokaznu vežbu, prisustvovao i predsednik Vučić

Vežbom Bataljona vojne policije specijalne namene "Kobre", koja je održana juče u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu, počela je jedna od najvećih vojnih vežbi u prethodnih nekoliko godina.

Vežbi je prisustvovao i predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

"VEK POBEDNIKA 1918-2018" JEDNA OD NAJVEĆIH VOJNIH VEŽBI U REGIONU

Združena, višestepena i jednostrana taktička vežba sa bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" održava se u čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu.

Foto: Telegraf

Izvodi se istovremeno na 10 lokacija po temi "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije", a u njoj učestvuje oko 8.000 pripadnika Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i više od 600 borbenih sistema i vazduhoplova.

Video: Taktička vežba "Sadejstvo 2018",u prisustvu predsednika Srbije

(Telegraf.rs)

Tagovi: Aleksandar Vučić, Pasuljanske livade, Pešter, Predsednik Srbije, Privremeni poligon Pešter, Prvi svetski rat, Republika Srbija, Vek pobednika 1918-2018, Vojska Srbije

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (153)
Poređaj komentare:
 • S
  stvarno?

  Alo bre botovi. Da li vi chitate shta pishete?

 • N
  Nije nego

  Lepa priredba .... !

 • P
  PETAR 1

  Nema dalje, kad na celo vojske stane vrhovni komadant koji je po struci pravnik, sve mora da besprekorno funkcionise, uuraaaaa.

Voz kod Kovačice prolazi, a rampa podignuta: Društvenim mrežama kruži snimak pružnog prelaza koji uteruje strah u kosti (VIDEO)

Avganistanac proveo 3 godine u Srbiji, pa odlučio da pokrene biznis. Sada zarađuje, plaća stan i mašta da dovede porodicu

Ovo morate znati ako biste da kupite ili prodate svoj stan: Stara gradnja ili novogradnja, šta je kvalitetnije i isplativije

Prijepolje je bio jedini grad koji nije hteo od sutra na raspust, sad se to promenilo

Jelena (26) nije želela da bude majka, a onda je videla oglas o prodaji jajnih ćelija: Započela je proces, može da zaradi 3.000 evra

Dolina Pčinje je predeo zaštićenih vrsta i organske hrane: Pod upravom je Srpske pravoslavne crkve i ovde se krije preko 140 vrsta ptica (FOTO)

Popodne se očekuju gužve na putevima, AMSS ima jedan važan savet za sve koji se vraćaju kućama

Savršen dan je pred nama: Prave prolećne temperature, najviša dnevna oko 12 stepeni (FOTO)

Prve 2 nedelje rada SOS linije otkrile tužne podatke: Jedan srpski grad prednjači po samoubistvima i očajničkim pozivima za pomoć

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za nedelju, 17. februar 2019. godine

Kakva čudovišta plivaju Dunavom: Slaviša je zabacio mrežu i izvukao pravog predatora, većeg od 2 metra (FOTO)

Oni su istinski heroji: Članovi ove jedinice MUP-a 5.500 puta godišnje rizikuju sopstveni život (VIDEO) (FOTO)

Jedini grad u Srbiji u kojem nije produžen raspust: Đaci se u ponedeljak vraćaju u klupe, iako grip ne jenjava

Evo koji su blagi, a koji opasni simptomi gripa što ubija po Srbiji: Posebno se pazite ako pripadate nekoj od ovih osam grupa

Još jedna žrtva gripa u Srbiji: Prvi smrtni slučaj u Kruševcu

Smenjen naš i svetski čuveni genetičar Miodrag Stojković, nije više šef katedre za matične ćelije u Kragujevcu

Neobično upozorenje za sve vozače u Srbiji - nema magle, nije klizavo, čuvajte se Sunca!

U ovom delu Srbije čak 7 dece godišnje oboli od raka: Najviše smrtnih ishoda u uzrastu od 15 do 19 godina

Posle seks-afere u Petrovcu na Mlavi, reagovao Igor Jurić: "Da li ćemo ovim pedofilima i zlostavljačima stati na put?"

Za vikend prolećne temperature: Očekuje nas toplo i suvo vreme (FOTO)

Vremenska prognoza za narednih 30 dana: Toplo, skoro prolećno vreme uskoro će preseći zahlađenje i kiša! (FOTO)

Panika među Srbima u Nemačkoj: Velika racija policije, upadaju u kuće i hapse odmah zbog rada na crno

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za subotu, 16. februar 2019. godine

Vodenica kod Vranja melje brašno već 132 godine: Stoji čvrsto kao dokaz da porodična tradicija može da se sačuva od zaborava (FOTO)

Devojka (24) iz Bujanovca se otrovala praškom za veš

Moja ćerka je mislila da ima upalu bešike, a onda je otišla do Hitne po injekciju: Tamo se porodila, niko nije znao da je trudna! (FOTO)

Još jedna žrtva gripa u Leskovcu: Muškarac (61) nakon pet dana na aparatima podlegao virusu

Upoznajte heroine, malenu Dariju (6) i prelepu Aleksandru (20), vezuje ih strah i borba za život: Pobedile su rak i 1001 pitanje: "Zašto baš meni?" (FOTO) (VIDEO)

Andrea je završila medicinu sa prosekom 10: Nikad nije pala, dan pred ispit odmara, želi da ostane u Srbiji i zaljubljena je u drugog srpskog genija (FOTO)

Miloš je goloruk skočio na napadača, tada je 9 puta upucan: Odlikovan je danas sa kolegom koji je spasavao ljude na auto-putu (FOTO)

Došao u Požegu da sahrani majku i samo što nije umro: Kada je u kapeli otvorio kovčeg, šokirao se, i to dva puta!

Zaraza u požarevačkoj kasarni: Inficirano najmanje 50 vojnika, jedan raskinuo ugovor i "pobegao" iz vojske

MUP raspisao konkurs za 400 novih policajaca: Prijemni traje 3 dana, ovo su uslovi koje kandidati moraju da ispune

Stan na dan: Sve traženiji komforniji i jeftiniji smeštaj u Novom Sadu

Medved je jutros video svoju senku i nije se uplašio: Evo kakvo nas vreme očekuje i kad stiže proleće

Obustavlja se saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar posle novog iskliznuća cisterni

Dušica Golubović do četvoro đaka pešači i po 15 kilometara po snegu: Autobusi u njeno selo ne zalaze, a po smetovima ni auto ne pomaže

Danas je Sretenje, najsvečaniji dan hrišćanstva: Devojke, dobro pogledajte muškarca kog prvog sretnete, a jednu stvar svi moramo uraditi za zdravlje

Iz minusa u ozbiljan plus: Nakon hladnog jutra očekuje nas i do 12 stepeni, ali sneg se još nije predao

Poljupci odzvanjali Vrnjačkom Banjom: Mladi parovi se tresli od hladnoće, ali nisu odustali od najromantičnijeg takmičenja u Srbiji (FOTO)

Radnik (32) pao sa 17 metara na gradilištu u Čačku

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za petak, 15. februar 2019. godine

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima