≫ 

Dečak se na Instagramu pohvalio slikom obešene mačke: To nije njegov jedini "ulov", Srbija gori zbog ovog profila (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Pored svog imena, dete navodi i da je lovac, kao da mu je to već profesija, pa je profil prepun slika iz lova, na kojima je s puškom u ruci i ponekom mrtvom životinjom

  • 19

Dečak N. K, obučen u lovački prsluk, i u rukama drži mrtvu mačku vezanu za kanap, s kojom ponosno pozira, izazvao je zgražavanje svih koji su imali prilike da taj prizor vide. U većini komentara se pominje udruženje "Levijatan".

S fazanom i puškom u rukama, Foto: Instagram
Okružen mrtvim fazanima i zečevima, Foto: Instagram
On maloletan, a puška u ruci, Foto: Instagram

Pored svog imena, dete navodi i da je lovac, pa je profil prepun slika iz lova, na kojima je s puškom u ruci i ponekom mrtvom životinjom. Ima i video snimaka gde mrtvog, vezanog vuka počinje da "čerupa" pas.

ŠTA ĆE DETE U LOVU?

Osim očiglednog zlostavljanja i ubistva mačke maloletnog "lovca", ostaje pitanje ko je dozvolio detetu da uzme pušku u ruke? Deca ne bi trebalo da idu u lov,  navodi se na lovačkim forumima, ali, kaže se dalje, "mi smo takvi, volimo lov i voleli bismo da to zavole i oni zato ih i vodimo... rizik je veoma veliki, ne zaboravimo to."

Ima lovaca koji svoju decu vode sa sobom u lov od malih nogu, deca su članovi podmlatka lovačkih društava, u lov ih vode kao posmatrače, ali su u tom slučaju očevi odgovorni za njih. I, navodi se, ako to dozvoli vođa grupe. Kako se smatra, u pitanju je vrlo "škakljivo pitanje". Ima pak i onih koji smatraju da deca ne treba da budu samo "nosači ranca", već i aktivni učesnici.

Ali, nema ništa škakljivo u tome da detetu date pušku u ruke! To može samo da bude opasno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sabac

    11. novembar 2018 | 16:37

    To su seljacka deca, odgajena i vaspitana u duhu seljobera kojih je puna Srbija.

  • Niko

    11. novembar 2018 | 16:14

    Odmah oduzeti porodici svo oruzje, kazniti roditelje, malom odrediti neku obavezu humanu vezanu za zivotinje. Svako drugacije shvatanje i ponasanje nasih institucija, imace pote cijalnog ubicu. Moje iskreno misljenje

  • P.S

    11. novembar 2018 | 17:45

    To zu ta deca sa sela kao zdrava i normalna sto voze traktore i pucanu na zivotinje.Eto taj majmun od roditelja je naprvio psihopatu a nije ni svestan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA