≫ 

Majka preminule male Nađe objasnila zašto je objavila status o Darku Laziću i lekarima koji je podelio Srbiju: Najavila je i protest ispred bolnice

Koliko u Srbiji košta život i da li svi pacijenti imaju isti tretman lekara?

  • 67

Dragana Petrović iz Kragujevca izgubila je svoju bebu 4. aprila 2018. godine. Mala Nađa (2) obolela je od morbila, jer nije smela da primi MR vakcinu zbog autoimune bolesti koja joj nije ugrožavala život. Kad je došla u bolnicu da dobije terapiju, stavljena je u istu sobu sa detetom koje je imalo boginje. Razbolela se i zauvek sklopila svoje oči. Ogorčena majka postavila je status na Fejsbuku 9. novembra povodom lečenja Darka Lazića kojim je postavila pitanje da li bi njeno čedo bilo živo da je imala isti tretman kao i pevač. 

Njime je podelila Srbiju, a sad je okačila novi i objasnila na šta je htela njime da ukaže - da svi treba da imaju potpunu pažnju lekara, a ne samo poznati i oni čiju situaciju prate mediji.

Prvi status majke koja je izgubila svoje dete podigao je prašinu u javnosti. Srbija se podelila na one koji saosećaju sa Draganom Petrović i slažu se sa njenim mišljenjem i one koji smatraju da objava nije na mestu.

- Neka sam bezosećajna, neka sam odvratna, i ne, ne žalim ga ni najmanje. Žalim svoje dete koje nije dobilo negu kao on. Čovek od 40 godina koji nije životno ugrožen i koji se leči bez zdravstvenog osiguranja??? A meni ste znali da tražite avans od 5000 evra, jer joj je knjižica neoverena!! - napisala je Nađina majka misleći na pevača Darka Lazića.

Povodom ovog statusa reagovali su mnogi. Zbog toga je Dragana Petrović odlučila da objasni svoju misao koju je postavila na Fejsbuku.

- Da razgraničimo samo neke stvari. Objavu koju sam napisala o Darku Laziću nisam napisala jer mu želim zlo, daleko od toga. Niti je on kriv što je Nađa umrla. Napisala sam je jer želim da svi imaju isti tretman, bez obzira na to da li plaćaju lečenje ili ne i da li su javna ličnost ili ne - započela je svoje pismo Dragana ističući da lekari treba da se bore za svaki život podjednako i da zdravstvena zaštita mora da bude ista za sve.

Nađina majka se osvrnula i na svakodnevno izveštavanje medija o stanju Darka Lazića.

- Nas to ne zanima. Ok, znamo da je dobro, i tu se priča završava, to je dovoljno za javnost. Čemu to izveštavanje od jutra do mraka? Sami ste izazvali ljutnju i bes naroda, jer ste nas naveli da se osećamo beznačajno, jer ste nas naveli da osećamo da su naši životi i životi naše dece manje važni - objasnila je majka koja je izgubila svoje čedo.

Dragana Petrović je postavila pitanje - da se toliko pisalo o deci koja umiru, koliko njih bi bilo spaseno?

- Objavu sam napisala u ime svih nas koji smo izgubili drage osobe, a čitajući svakodnevne vesti o njemu, stekli utisak da ipak nije sve urađeno za naše najmilije i da je moglo više - zaključila je majka čije je dete preminulo nakon što je dva meseca bilo u komi.

Nađina porodica zavijena je u crno. Život devojčice bi možda bio spasen, prema rečima njene majke, da je porodica imala više novca.

- U Srbiji postoji takozvani EKMO aparat, koji može da reguliše rad srca i pluća, a kad sam ga tražila za Nađu, rekli su da nemamo stručnjaka koji bi znao da radi na njemu i koji bi sedeo mesec dana uz Nađu prikačenu na taj aparat dok se ne oporavi. Da sam imala novca da dovedem stručnjake iz inostranstva ili da je odvedem kod privatnika, moje dete bi danas još bilo živo! - revoltirano je ispričala Dragana Petrović za Kurir.

Potresno pismo majke koja više nikad neće zagrliti svoju bebu, videti njene oči, osmeh i osetiti dodir, otvorilo je pitanje koliko u Srbiji košta život i da li svi pacijenti imaju isti tretman lekara?

OGLASIO SE DIREKTOR KLINIČKOG CENTRA KRAGUJEVAC

U slučaju pacijentkinje Nađe Petrović unutrašnjim stručnim nadzorom koji je završen utvrđeno je da nije bilo propusta već da je sve urađeno po važećim protokolima, kazao je za Kurir dr Predrag Sazdanović.

Dragana Petrović je povodom ove izjave najavila da će da protestvuje. Takođe je i navela da je primala i pretnje.

Dragana Petrović se oglasila povodom izjave direktora Kliničkog centra Kragujevac Printskrin: Fejsbuk

VIDEO: Otac i sin su pobedili državu posle 13 godina borbe i pretnji smrću

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kragujevčanka

    12. novembar 2018 | 12:28

    Majka male Nađe je 1000% u pravu... Zdravstveni sam radnik i svakodnevno gledam nepravdu.... Ko poznaje direktora, političara... može sve....bruka za kragujevačko zdavstvo, na edukaciju svi u IKVB Sremska Kamenica( od direktora do spremačice).

  • crni

    12. novembar 2018 | 12:28

    Moje saučešće zbog gubitka malog andjela.Potpuno ste u pravu mi obični smrtnici nemamo isti tretman kao VIP persone.A tog gospodina Lazića sam lično video u Beču nije mogao stajati na nogama kolko je bio pijan i naduvan.

  • Cica

    12. novembar 2018 | 13:39

    Ti doktore sto si se oglasio bolje ti je da cutis... kako mozes da lupetas i ko te sta pitao za propuste kad se vidi koliko propusta ima i nepravde. Sram te bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA