≫ 

Vapaj majke male Nađe podržale su hiljade ljudi, ali joj se na protestu prodružila samo jedna osoba - njena drugarica

Dragana razmišlja da njen sledeći korak bude znatno ekstremniji

  • 28

Dragana Petrović iz Kragujevca čija je ćerkica Nađa preminula 4. aprila 2018. godine od morbila, jer nije smela da primi MMR vakcinu zbog autoimune bolesti, protestovala je danas zbog izjave direktora Kliničkog centra dr Predraga Sazdanovića koji je naveo da nije bilo propusta u lečenju devojčice.

Iako je Draganu na društvenim mrežama podržalo na hiljade ljudi, na protestu se pojavila samo jedna osoba, njena drugarica. Ona je danas u 16 časova stala ispred KC Kragujevac kako bi skrenula pažnju javnosti da, po njenom mišljenju, Nađa nije dobila adekvatno lečenje i da je bila smeštena u sobu sa detetom koje je obolelo od morbila.

Dragana Petrović traži pravdu za svoje dete, ali se i bori da svi pacijenti imaju jednak tretman.

Podigla je prašinu u javnosti objavom o lečenju pevača Darka Lazića kojom je želela da skrene pažnju da svi kojima je potrebna pomoć lekara treba da imaju iste uslove.

U prvoj objavi na Fejsbuku majka koja je izgubila svoju ćerku, izrazila je ljutnju zbog načina na koji se, bez zdravstvenog osiguranja, leči Lazić, koji, prema njenom mišljenju, ima neuporedivo bolje uslove od onih koje je imala njena ćerkica Nađa. Ona je prvo stavljena u istu sobu sa detetom koje je imalo boginje, a nije smela da primi vakcinu, a kada joj se stanje pogoršalo majka je smela samo dva puta u toku dana da je vidi, čak i u danima kada je bilo sve izvesnije da mala Nađa neće preživeti. 

Potresno pismo majke koja više nikad neće zagrliti svoju bebu, videti njene oči, osmeh i osetiti dodir, otvorilo je pitanje koliko u Srbiji košta život i da li svi pacijenti imaju isti tretman lekara?

Klinički centar u vreme kada je protest trebalo da počne, Foto: Telegraf

Iako se na protestu majke skoro niko nije pojavio, ona razmišlja da njen sledeći korak bude nešto ekstremniji i da se u znak prostesta upusti u štrajk glađu. 

VIDEO: Darko Lazić u bolničkom krevetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    12. novembar 2018 | 17:51

    BRAVO DA BAR TA JADNA MAJKA KAZE ISTINU ALI SRBI DU LOS NAROD. ONI NEVIDE CINJENICE.ZALOSNO I JA SAM LEKAR I IMAM SLICNA ISKUSTVA

  • Zeka Peka

    12. novembar 2018 | 18:54

    Još jedan dokaz kako smo jaki !!! Jaki smo samo na rečima i postovima na internetu i svi smo pametni. Niko se od nas nije pojavio da podrži ženu a samim tim i sve nas. I ovo če završiti "ispod tepiha" za par dana, kao i sve.

  • Crni

    12. novembar 2018 | 18:44

    Potpuno je u pravu zdravstvo u Srbiji je nekom majka a nekom maćeha...Običan narod nikom nije bitan jedan manje ili vise....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA