• 4

Podrška narodnim kuhinjama u godini obeležavanja jubileja COCA-COLA sistema

Donacija vredna šest miliona dinara biće usmerena na nabavku opreme za spremanje hrane zahvaljući kojoj će biti pripremani kvalitetniji obroci u kraćem vremenskom periodu

 • 4

Narodne kuhinje simbol su napora za ublažavanje siromaštva u zemlji, a u Srbiji (van Beograda i KiM) postoji 76 kuhinja ovog tipa, čiji rad operativno koordinira Crveni krst Srbije. Oko 35.000 ljudi oslanja se na ovaj vid pomoći, a brojka nažalost pokazuje tendenciju rasta.

Potvrđujući status jedne od društveno najodgovornijih kompanija koje posluju u našoj zemlji, a povodom obeležavanja pola veka proizvodnje u Srbiji, Coca-Coca sistem je potpisao ugovor o donaciji sa Crvenim krstom Srbije kojim će biti pružena podrška narodnim kuhinjama širom zemlje. Donacija vredna šest miliona dinara biće usmerena na nabavku opreme za spremanje hrane zahvaljući kojoj će biti pripremani kvalitetniji obroci u kraćem vremenskom periodu.

- Coca-Cola sistem pola veka aktivno učestvuje u životima građana Srbije, deo smo istorije, tradicije i najvažnijih momenata u životima naših sugrađana. Sistem narodnih kuhinja je ključan za veliki broj socijalno ugroženih osoba među kojima je više od 12.000 dece. U želji da ostavimo još veći trag u Srbiji, odlučili smo da naš jubilej obeležimo pomažući drugima - izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Dobra vest je da je u planu da oprema, u saradnji sa Fondom B92, bude instalirana do proleća 2019. godine, kao i da tada počne sa radom posebna kuhinja u Beogradu u kojoj će biti pripremani obroci u vanrednim i kriznim situacijama.

Prepoznajući značaj sistema narodnih kuhinja kao i potrebe da se oprema osavremeni i prilagodi novim potrebama i izazovima, Coca-Cola je još jednom pokazala svoj istinski osećaj odgovornosti prema zajednici, naročito prema najosetljivijim i najranjivijim delovima društva.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • DARKO 100%

  16. novembar 2018 | 10:59

  Bogati za sebe ostavljaju prekomjerne rezerve stvari koje im nisu potrebne, dok milioni žive na rubu gladi. Ako bi svako ograničio svoj posed samo na ono što mu je zaista potrebno, niko ne bi morao da živi u bijedi i svi bi bili zadovoljni.

  5
  2

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok