Dušanka je došla sa snajom na grob patrijarha Pavla, pa otkrila veliku tajnu o susretu sa njim (FOTO) (VIDEO)

Dušanka je neretko imala prilike da vidi patrijarha

  • 3

"Kad dođem ovde, ja ozdravim", sa umilnim osmehom pričala nam je Dušanka Mandić, koja je jutros sa još oko stotinak vernika prisustvovala molitvi i poklonila se grobu u kojem počiva patrijarh Pavle.

Ona je povela i svoju snaju Valentinu. Izgledale su kao majka i ćerka, a u šali kaže da je to možda malo i neobično, da se snaja i svekrva tako lepo slažu. Danas su ih spojile i obuzele misli o blagosti patrijarha Pavla.

Dušanka nam je odala i jednu tajnu, čudo koje će zauvek pamtiti.

- Bila sam u crkvi Lazarici na Zvezdari, došla sam da se pričestim, a pričest je davao patrijarh Pavle. Jedna sestra je pre mene krenula da se pričesti, a on se samo sagao i kazao joj: "Izađi sestro". Ja se prestrašim, zašto li joj je to rekao, šta je tako loše učinila? Upitala sam i ona je rekla: "Nisam postila". On je to znao. Kada bi video čoveka znao je da li posti ili ne posti - priseća se Dušanka.

Foto: Mateja Beljan

Sa svojom snajom je i prošle godine bila na ovom mestu, a to im je otvorilo i vrata za jedno novo duhovno iskustvo.

- Otvorio nam se put za Kosovo, išli smo za Dečane. Valentina je inače iz Prizrena i to je bio prvi put da je išla na Kosovo posle 1990. godine. A ja sam Dalmatinka, rođena sam blizu manastira Krka, ali volim Kosovo - priča Dušanka.

Na grobu nije bilo mnogo cveća. Patrijarh to nije voleo, podsetila nas je Dušanka.

- On je govorio da umesto cveća koje bi mu ljudi donosili na grob, udele pomoć sirotinji na ulici - kazala je Dušanka.

Skromnost, saveti i blagost Patrijarha nešto je što Dušanka i Valentina sada mogu samo da čuvaju u svojim srcima. Sa pogledom na spomenik punim nade u neki novi susret, jer na ploči piše samo "Čekam vaskrsenje mrtvih".

Video: Ovako je obeležena godišnjica odlaska patrijarha Pavla u Rakovici

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA