≫ 

Repovanje u manastiru: Sindikatu se pridružio monah sa gitarom, Gračanicom se orilo "Dogodine u Prizrenu" (VIDEO)

Članovi BG sindikata posetili su pre tri dana manastir Gračanicu, u okviru proslave slave Svetog kralja Milutina

  • 1

Sve dok se članovi hip-hip grupe Beogradski sindikat nisu zaputili u Gračanicu, a arhimandrit Ilarion nije na gitari zasvirao njihovu najskoriju pesmu "Dogodine u Prizrenu", bilo je teško poverovati da ova numera može da trone više nego što već jeste.

Članovi BG sindikata posetili su pre tri dana manastir Gračanicu, u okviru proslave slave Svetog kralja Milutina. Nakon molitve ukazala se prilika da sa sveštenstvom i vernicima podele pesmu koju su snimili zajedno sa etno grupom Trag.

Čak su i starije mirjanke, koja možda ranije nisu čule "Dogodine u Prizrenu", upijale svaku reč. Pesma koja je uzdrmala Srbe u matici i širom sveta još je jače odjeknula na Kosovu, nedaleko od zidina jedne od najvećih srpskih svetinja.

Snimak ove izvedbe obišao je mreže, a vernici su zahvalno dočekali stihove prožete rodoljubljem, verom, ali i obećanjem da ćemo se svojih korena i istine zauvek držati.

MONAH SA GITAROM NEKADA JE SVIRAO U "KANDA, KODŽA I NEBOJŠA" 

Inače, monah sa gitarom, arhimandrit Ilarion, danas je iguman manastira Draganac, ali je 90-ih bio jedan od najperspektivnijih mladih glumaca i član benda "Kanda, Kodža i Nebojša".

Rastko Lupulović Printskrin: RTS

Ostao je upamćen po filmovima "Biće bolje" i "Paket aranžman", sjajnim pozorišnim ulogama, ali i simpatičnom Milančetu iz serije "Otvorena vrata".

Krajem 1996. zamonašio u manastiru Visoki Dečani, dobio ime Ilarion, a 2013. godine postao je starešina manastira Draganac.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA