Da li bi zakon uopšte trebalo da tera bahatu "decu" da brinu o starim i nemoćnim roditeljima iako to ne žele? (ANKETA)

Koliko je dete obavezno da se stara o onemoćalom roditelju?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Huh
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Duška

    21. decembar 2023 | 14:49

    U pročitanom tekstu ima dosta istine o otuđenosti nebriziza stare roditelje. Ali tempo života nameće nešto drugo što je u koliziji sa potrebama starih roditelja. Deca ,odrasli i zreli ljudi u našoj zemlji većina ne možefinansijaki da ,,podmiri,, potrebe ,tipa gerinto domaćice ili Doma za stare. Da li je realno da dom privatni uKragujevvu početna cena iznosi u jednom 600 evra ,u drugom 850 evra? Gde mi to živimo Ida li osrednji građanin može to sebi da priušti? U jednom jedinom ,,državnom,, od 25 do 50.000 dinara u kome naravno nema dovoljno kapaciteta i treba vam veza da bi neko roditelja tu smestio. Gospođa Satarić se zaista bavi ovom problematikom kroz razne prezentacije i to je za svaku pohvalu. Ali, život je jedno, ovo je drugo... S oštovanjem i uz svu podršku za kritiku ,šta god... Jer ja sam od jednih, koja brine o majci od 87 godina ,poluslepoj , sa srčanim idrugimbolestima i demencijom. Nemam nikakvih primanja na NSZ sam 14 godina poslegubitka posla i još suprug takođe bez posla uz bednu invalidski penziju, iako je visoko obrazovan...pa procenite.... A i a nas još u istom, sličnomilitežem položaju, koji brinemo osvojim roditeljima....

  • Marija

    16. novembar 2018 | 22:34

    Ne mora da se koristi termin bahata,,deca..Sa mojih 52 godine,imam jos svekvu,volim tu zenu kao da mi je majka.Sve sam ih gledala,presvlacila, hranila, sisala...Trenutno su me zivotne okolnosti odvele u drugu drzavu.Moja cerka nastavlja moju misiju,i dalje verujem da deca uce o ponasanju od roditelja...Ponekad kioriste i iste reci kod obracanju prema baki. ,,Ko je bez greske nek baci kamen==

  • DeMat

    16. novembar 2018 | 08:49

    Roditelji koji su zasluzili kod svoje dece, nece biti ostavljeni. Ostali neka se zamisle sta su radili, cime se u mladosti bavili, pogotovu majke. Nema zakona koji bi mogao da me natera da to radim sto srcem i glavom ne zelim. Otisao bih cak iz zemlje zbog toga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA