• 1

Čudne stvari dešavaju se u Đetinji: Reka koja je ponos naroda zabeli se kao mleko, a onda u njoj umire riba (VIDEO)

Užičani očajni zbog ekološkog zagađenja

  • 1

Kroz kanalizacione kolektore u Đetinju svašta ulazi, a kada neko ubaci hemiju - nastane pravi belaj.

Situacija koja se dogodila u oktobru ponovila se pre nekoliko dana. Reka se zabeli kao mleko, riba se bori za vazduh i, na kraju, umire. Ne samo hemija, već i vodostaj reke ono je što zabrinjava Užičane.

Pošto se zagađenjue svaki put pojavi kod nekog drugog kolektora, sada se svi pitaju ko je taj koji se usuđuje da industrijski opasan otpad ubaci u kanalizaciju i tako svesno zagadi reku bogatu ribom.

A kad riba ugine, nagrnu lešinari. I to nije slika Užica kakvu građani žele da vide.

Ako se ne zna ko je učinio ovo nedelo prema prirodi, makar je otkriveno šta ju je zagadilo. U pitanju je titan-dioksid.

- Titan-dioksid predstavlja beli pigment, odnosno aditiv koji se koristi u proizvodnji svih vrsta boja, namaza i lakova odnosno u proizvodnji građevinskih materijala takve vrste. To nedvosmisleno govori da je došlo do izlivanja određenih vrsta boja odnosno takvih materijala koji u sebi sadrže ovu supstancu - rekla je pre nekoliko dana novinarima članica Gradskog veća Dunja Đenić.

Republički ekološki inspektor je naložio Ministarstvu unutrašnjih poslova da podnese krivičnu prijavu protiv NN lica za krivično delo zagađenja životne sredine. Za to krivično delo je po krivičnom zakoniku Republike Srbije predviđena zakonska kazna i do pet godina zatvora.

VIDEO: Sibirska reka Jenisej samo što se nije zaledila pred vašim očima

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Van

    U vremenu u kojem živimo može iz svog stana kro VC šolju pustiti otrov svaki gad koji želi da ovoj zemlji i ovom narodu učini zlo, zagadi sredinu, i napravi opšti pomor. A neprijatelja i budala koji će to učiniti ima toliko da ih nikad nije bilo više.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima