100 miliona dinara za ženske ideje koje menjaju svet

Opšte je poznato da pokretanje novog biznisa na Balkanu, naročito ukoliko ste žena, nije ni malo lako. Zapravo su stvari mnogo jednostavnije, bitno je da imate dobru ideju, a izvore finansiranja danas je lakše pronaći nego ikada pre

  • 0

Foto: Promo

Takav je bio slučaj i sa Jelenom Olson, vlasnicom preduzeća "Glas sliper", koja je počela da razvija brend iz ličnog iskustva.

- Shvatila sam da ženstvena cipela po pravilu nije i funkcionalna, a ja taj kompromis nisam htela da prihvatim. Kroz uporna istraživanja u oblastima ergonomije, inženjeringa i industrijskog dizajna, uspela sam da razbijem taj stereotip. Napravila sam liniju ženskih cipela sa ergonomskim đonom i modularnim dizajnom za brzu i laku promenu visokih potpetica i dokazala da ženske cipele mogu biti elegantne, a ujedno i udobne, praktične i izdržljive - rekla je Jelena i dodala da će joj mini-grantovi koje je dobila iz Fonda za inovacionu delatnost omogućiti da lansira proizvod i na svetsko tržište.

Jelena i žene poput nje dokaz su da ne treba da se izmišlja „topla voda“ da biste bile uspešne i inovacione u biznisu. Dovoljno je nekad samo da razmislite kako da unapredite neke već postojeće proizvode, a da vam kvalitet života bude osetno bolji. Takav način razmišljanja definiše se kao „ženska posla“ koja menjaju svet.

Dobro se informišite i budite u toku sa dešavanjima, pratite javne konkurse, a jedan od njih je i program koji sprovodi Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj - Program podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva, koji je opredelio bespovratna sredstva u visini od 100 miliona dinara. Program je podržan i od strane Skupštine grada Beograda i Kancelarije za mlade, sa kojom se sprovodi projekat, a rok za prijavu je do utroška budžetskih sredstava.

Više informacija o Programu na sledećim linkovima:

www.inovacije.gov.rs

https://inovacije.gov.rs/wp-content/uploads/2018/07/1.-Javni-poziv.pdf

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA