≫ 

Električari menjali sijalice u Kraljevu, pa otkrili lopove

Svi "lopovi" su, inače, uspešni biznismeni

  • 3

Brojne nelegalne priključke na vodovima javne rasvete u Kraljevu otkrili su ovih dana majstori, koji su po nalogu javnog preduzeća menjali živine led sijalice.

Pored zloupotreba u smislu da su brojni stubovi rasvete umesto ka javnim površinama okrenuti u privatna dvorišta i prostor ispred privatnih poslovnih objekata, uočili su još drastičnije nelegalnosti.

Majstori su se svega nagledali Foto-Ilustracija: eps.rs

Pronađeno je više od 20 nelegalnih priključaka na javnu rasvetu. Osim privatnih kuća, na taj izvor bili su priključeni veliki poslovni prostori: magacini, objekti u kojima se drže farme pilića, plastenici, velike otvorene površine za skladištenje robe i parkiranje privatnih vozila...

I, što je još gore, niko od vlasnika tih građevina nije bio socijalno ugrožen, već je reč o uspešnim biznismenima. Niko od njih, naravno, nije priznao da su takvi priključci nastali uz njihovo znanje i pristanak, osim što je, takoreći, javna tajna da ima majstora koji to obave začas i uz skromnu naknadu od stotinak evra.

Očekuju da nadležni organi reaguju Foto: pixabay.com

– Sve te priključke smo demontirali i uz potrebnu dokumentaciju o pomenutim slučajevima prijavili nadležnom tužilaštvu. Događalo nam se čak da neki od ovih nelegalnih priključaka uklonimo i samo posle nekoliko sati, kad prođemo istom ulicom, majstor na krovu ponovo uspostavlja tu nelegalnu vezu objekta sa vodom javne rasvete. Očekujemo, naravno, reagovanje nadležnih organa, jer je, za ko zna koliko, oštećen budžet grada, to jest prisvojen novac građana Kraljeva. Kontrole zarad toga ćemo i ubuduće obavljati – kaže Aleksandar Nestorović, direktor kraljevačke direkcije za urbanizam za Politiku.

Nestorović je rekao da je tu bilo manje privatnih kuća nego poslovnih objekata, pošto se rasveta automatski uključuje i isključuje kad padne mrak, odnosno svane. Stoga su vlasnici kuća tu „noćnu” struju koristili za rad, recimo, akumulacije toplote u TA pećima dok su u kokošinjcima sijalice grejale i svetlele pilićima, a privatni magacini, krađom struje osvetljavani su da lopovi, pod okriljem noći, ne bi krali uskladištenu robu...

VIDEO: Struja se krade i na Kosovu

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    23. novembar 2018 | 13:46

    U srbiji vise ne krade onaj ko nema vec krade onaj ko ima da bi imao sto vise i tako postane biznismen ..

  • Dusanka

    23. novembar 2018 | 15:11

    Niko od vlasti i poznatih licnosti i bogatasa ne placa struju, porezu itd. Pevaci koji zaradjuju milione, ne placaju porezu a ni struju, zasto? Placa sirotinja. Inspekcije nece da jure vlast ni sebe.

  • Sreten

    23. novembar 2018 | 23:27

    Ko je ovde ustvari lopov?. Onaj sto ih je "zakacio" na vodove za rasvetu ili oni koji se u struju i ne razumeju nego su je trosili?. Ako neko iznese cokoladu iz marketa da bi je prodao , pa je proda nekom licu koji ce je pojesti, ko je ukrao cokoladu?. Policija treba da pronadje elektricare i da ih pohapsi. Od njih da se naplati sva steta - za primer drugim elektricarima kojima slicna stvar padne na pamet. A bogatase da oslobodi pa kad elektricari ostanu bez posla i odu da robiujaju neka lupaju glavu za koga su pocinili to krivicno delo. Tako se to suzbija , a ne da se od bogatasa naplati kazna , jer bogatas ce te pare opet lako zaraditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA