≫ 

O mladom Predragu danas priča celo Prokuplje: Tihi heroj velikog srca učinio je divan gest

Predrag Ćurčić (17) je iz radničke porodice i skromno živi

  • 4

Predrag Ćurčić (17) iz Blaca koji je učenik prokupačke Tehničke škole „15. maj“ pronašao je i vratio vlasniku mobilni telefon, koji je slučajno pronašao na ulici. U pitanju je nov samsung telefon, star svega tri meseca. Ono što ej najvažnije je da je vlasnik već skoro odustao od telefona.

- Kod kapije koja vodi u dvorište škole pronašao sam telefon. Video sam ga tako što je počeo da zvoni, u trenutku kada sam prolazio. Podigao sam ga sa zemlje i javio se. Sa druge strane žice čuo sam ženski glas i objasnio joj gde sam ga pronašao . Žena mi je rekla da je ona vlasnik i zamolila me da joj ga donesem. Rekao sam da mi počinje čas i da ću to nakon škole da uradim- kazao nem je Predrag.

Kako ne poznaje dobro Prokuplje, on se malo bolje raspitao i posle škole odneo vlasniku telefon.

Ćurčić je iz radničke porodice i skromno živi.

- Moj telefon je star, ali zaista ni u jednom trenutku nisam pomislio da ga zadržim. Odmah sam se stavio u položaj vlasnika, jer znam kako bi meni bilo da izgubim telefon i da mi ga pronalazač ne vrati- skromno dodaje ovaj mladić.

Poštenje se isplati, jer se o poštenom nalazaču odmah pročula priča u Prokuplju, a škola je odlučila da ga nagradi pohvalom, jer je pokazao kako treba da se raste i koje su prave ljudske vrednosti.

VIDEO: Srpska porodica pala u kanjon Morače, spasili ih lokalni heroji

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    29. novembar 2018 | 12:20

    Bravo zemljače... danas je malo takvih!

  • Siribuco

    22. februar 2019 | 09:09

    JA SAM VRATIO 3 TELEFONA I TO SKUPA I NOVCANIK SA 740 EURA I 1.300 DINARA. TO TAKO TREBA. A KOME GOD SAM TO ISPRICAO, REKAO MI.JE DA SAM.BUDALA. JA SAM SRETAN STO SAM VRATIO.

  • Ruja

    29. novembar 2018 | 12:53

    Nisam cuo da iko prica ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA