Korisne informacije, promocija Srbije i komunikacija građana sa ministarstvima: Kako funkcioniše novi sajt Vlade Srbije

Dok je stari sajt bio više informativnog karaktera, sadašnji sajt je servis svih građana - dostupan, transparentan, inovativan - naveo je jedan od korisnika

  • 0

Izrada nove internet prezentacije Vlade Srbije, koja je nedavno svečano predstavljena, izazvala je za kratko vreme pozitivne reakcije građana koji su složni u oceni da, osim što je primetna vizuelna promena samog dizajna stranice, lakše je pretraživanje.

- Sada se mnogo brže stiže do informacija, zbog lake navigacije i odlične preglednosti. Tu su svi podaci još iz prošlih decenija, arhivirani i dostupni kao i uvek, kao i najnovije vesti i donete uredbe, zakoni i sve ostalo od značaja za rad - navodi Vladimir Stanković, jedan od korisnika, i dodaje da novi sajt sada omogućava pristupa sadržajima slepim i slabovidim licima čime se doprinosi većoj inkluzivnosti društva u Srbiji.

Najveća promena je u tome što sada svako, prema svojim potrebama, može da komunicira sa ljudima iz različitih ministarstava, da to bude u najkraćem mogućem roku i da sve bude transparentno.

- Dok je stari bio više informativnog karaktera, sadašnji sajt je servis svih građana - dostupan, transparentan, inovativan, praktičan, lep na oko i lak za pretraživanje, za razliku od predhodne verzije - navodi on.

Dok je stari bio više informativnog karaktera, sadašnji sajt je servis svih građana-Printskrin: Srbija.gov.rs

- Biću slobodan da predložim, da se u odeljku u kojem se promoviše Srbija kroz turističku ponudu, da prilika travel blogerima i drugim zainteresovanim licima da i sami kreiraju sadržaj, što bi bilo od velikog značaja i autorima i celoj zajednici - naveo je on i dodao da smisli kako bi bilo korisno uvesti još neke potkategorije, gde će građani na samo svoj način imati prilike da doprinesu, kroz razne forme sadržaja, od fotografija, kratkih priča, do video priloga.

Inače, posetioci sajta imaju mogućnost da se uključe u biznis ponudu, gde mogu videti sve informacije važne poslovnoj zajednici i investitorima, sve podatke o finansijskim i nefinansijskim podrškama, carinskim tarifama, poreskom sistemu i slično.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA