≫ 

Lepili su nalepnice gde su stigli, a deca su se prestravila: Izvršitelji popisali stvari ženi iz Vranja zbog duga s kojim nema nikakve veze

Žena će zbog tuđeg duga ostati bez dela pokućstva

  • 18

Slavica Cvetković (51), samohrana majka dvoje dece iz Vranja, nova je žrtva bahaćenja javnih izvršitelja u Srbiji.

Njoj je prošle nedelje popisan deo pokućstva i to zbog duga koji nije napravila ona, već sin bivšeg vlasnika njenog stana! On je i dalje prijavljen na toj adresi, iako se odselio još 2006. godine, piše Informer u izdanju za ponedeljak.

Kada je Slavica pokušala da ubedi izvršitelje da nema ama baš nikakve veze sa dugom i da čitavih 12 godina nije u kontaktu s bivšim vlasnicima, oni su joj odgovorili da po propisima imaju prava da plene stvari iz stana u kojem je dužnik prijavljen. Rekli su joj da je morala sama da odjavi bivšeg vlasnika sa svoje adrese.

U ispovesti za "Informer", Slavica je rekla da su izvršitelji upali u njen stan u pratnji policije i preplašili njenu ćerku (14).

- U utorak, 27. novembra na vrata su mi došli izvršitelji i rekli kako su došli da obeleže stvari koje treba da mi zaplene. Bila sam u šoku i tražila sam da mi objasne zbog čega to rade, jer nikome ništa ne dugujem. Oni su kazali da je to zbog duga prema banci koji ima sin bivšeg vlasnika ovog stana - kazala je ona.

Uzalud je Cvetkovićeva pokušavala da razjasni izvršiteljima da nikome nije dužna.

Presuda suda u Vranju Foto: Privatna arhiva

- Pokušala sam da im objasnim da smo ovaj stan kupili još 2006. godine i da od tada ni prethodni vlasnik ni njegova porodica ne žive ovde i nemaju nikakve veze s ovom nekretninom, o čemu svedoče i svi računi koji su na naše ime i koje redovno plaćamo. Međutim, izvršitelji su bili neumoljivi i tvrdili su da je sin bivšeg vlasnika još prijavljen na mojoj adresi. Ništa od toga nisam znala. U godini kada je kupljen stan mi je umro devetogodišnji sin i zaista nisam razmišljala da proveravam da li su se bivši vlasnici i njihova deca odjavili - priča Cvetkovićeva za "Informer".

Pošto je videla da će morati nešto da preduzme kako bi spasla svoje stvari, Slavica je nekako uspela da pronađe broj telefona bivših vlasnika i da ih spoji sa izvršiteljem. Međutim, uprkos tome što je dužnik objasnio izvršitelju da nesrećna žena nema nikakve veze s njegovim dugovima i da će se odmah odjaviti s njene adrese, oni su ipak nastavili s popisom imovine.

Popisani laptop, sto i bežični telefon Foto: Privatna arhiva

- Taj čovek je sasvim korektno izvršiteljima objasnio da je reč o njegovom dugu, da ja nemam ništa s tim. Kada je završen razgovor, izvršitelj je pozvao svog šefa Aleksandra Nikolića, a on mu je rekao da se ne obazire na to šta mu ja pričam i da nastavi da popisuje imovinu. Nisu želeli da mi daju nikakvo dalje objašnjenje, već su mi zalepili nalepnice na laptop, koji mi je sredstvo za rad, telefon, televizor, tri komode, trpezarijski sto i stolice na kojima jedemo moja deca i ja. Samo su me obavestili da imam rok od 15 dana za žalbu i da će mi nakon toga stvari biti prodate - rekla je Cvetkovićeva reporetima "Informera".

Ona kaže da se nije toliko uplašila za sebe, koliko zbog svoje maloletne dece.

I trpezarijske stolice popisane Foto: Privatna arhiva

- Ćerka mi ima 14 godina, a sin 9. Uz to, trenutno ne radim i ako mi uzmu sve ove stvari, ne znam kako ću sa decom da živim u gotovo praznom stanu - priča očajna Slavica.

"Informer" je tokom današnjeg dana pokušao da dobije javnog izvršitelja Aleksandra Nikolića koji je bio zadužen za slučaj, ali se on nije javljao. "Informer" je poslao i pitanja Komori izvršitelja, ali do zaključenja sutrašnjeg broja nisu dobili odgovor.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cedo

    2. decembar 2018 | 23:58

    sramota

  • Rokaj

    3. decembar 2018 | 00:23

    hoce li neko stati na put ovim izvrsiteljima??? Gde pise da je njen kompjuter ili sto???? Sta je bre ovo?

  • dekac

    3. decembar 2018 | 00:01

    Strasno sta rade. Da tako postupaju i traumiraju decu. Pa u kakvoj bre to drzavi zivimo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA