Na Kosovu opet udarili na svetinju: Razbojnici upali u crkvu svetog Nikole, pokrali inventar i oskrnavili unutrašnjost hrama

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista pozvala je na hitno pronalaženje počinioca

Dok se u Prištini večeras nalazio evropski komesar Johanes Han, u Grnčaru na Kosovu i Metohiji izvršen je razbojnički upad u crkvu svetog Nikole i tom prilikom je izvršena krađa, oštećen inventar i oskrnavljena unutrašnjost hrama, saopštila je Srpska lista.

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista naglašava da visoke tenzije, koje su rezultat antisrpskih taksi kojima Priština ugrožava opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, svakoga dana su osnov za druge akcije uperene protiv srpskog naroda.

- Odgovornost za svaki napad na Srbe i naše svetinje snose pođednako kosovske i međunarodne institucije koje imaju mandat da osiguraju mir i bezbednost svih građana, navedeno je u saopštenju.

Najoštrije osuđujući ovaj vandalski čin, Srpska lista pozvala je na hitno pronalaženje počinioca, kako bi se poslala jasna poruka da je ovakvo ponašanje i ugrožavanje mira neprihvatljivo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    3. decembar 2018 | 22:37

    Slepima od mržnje ništa nije sveto!

  • ivana jovanovic

    3. decembar 2018 | 22:38

    Sta drugo ocekivati od tih varavara siptarskih!

  • Sasa

    3. decembar 2018 | 22:36

    Znaju li oni uopste sta je svetinja, nista oni ne postuju, ali ima pravde i za njih, samo neka cekaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA