≫ 

Više šume = manje zagađenja! Srbija se pošumljava, ali jedna regija je baš kritična

Cilj je da 41 posto zemlje bude pošumljeno

  • 5

Srbija problem zagađenja vazduha nastoji da reši pošumljavanjem i takav način rešavanja ovog problema prenela je učesnicima Prve ministarske konferencije "Inovativna rešenja za borbu protiv zagađenja" koju organizuje "UN Environment" program - UNET.

- Šumama moramo gazdovati kao resursom i zato želimo da 41 odsto Srbije bude pošumljeno - rekao je ministar Goran Trivan na skupu.

On je podsetio da je Srbija pošumljena 27 procenata što je, kaže, vrlo dobro, ali je ukazao da je problem Vojvodina, gde je pošumljeno svega 6 do 7 odsto teritorije.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako je rekao, radi se na pronalaženju načina kako da se taj procenat pošumljenosti u Vojvodini poveća.

Na dvodnevnom skupu koji je u Beogradu okupio predstavnike 20 zemalja južne i jugoistočne Evrope razmenjena su iskustva i inovacije na polju zaštite životne sredine kao i predlozi kako da se rešavaju problemi zagađenja prirode u ovim državama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sonsi

    5. decembar 2018 | 16:54

    Pa zato sto neko masovno sece sume i uzima lovu.inace sam pecaros i uglavnom pecam po vojvodini.u zadnjih 7,8 godina su posecene sve sume uz tisu, tamis.sva lepa i korisna mesta za kampovanje i uzivanje u prirodi su upropascena.sad odes, golotinja burazeru, ne mozes da nadjes hlad tri sa tri

  • praksa

    5. decembar 2018 | 16:33

    Daj boze,po planinama uglavnom samo seku drvece

  • Tomislav

    5. decembar 2018 | 22:14

    Bravo za ministra,jedan od najboljih u vladi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA